De echte New-York cheesecake - The real New-York cheesecake

English version in red

Hallo,
Ik heb eigenlijk nog nooit een cheesecake gemaakt, dus wou ik dat eens doen. Als je dit ook maakt, hou er rekening mee dat de cake 12u moet afkoelen en opstijven. Dus kun je hem beter de dag voordien maken.
Je hebt er ook een bakblik met een hoge rand voor nodig.


Watch my video and see how I prepare it,


by clicking on this link :
https://www.youtube.com/watch?v=7frVPx1_pmg


Bon appétit !


Ingrediënten - Ingredients
  • 250 g speculaas - 250 g of speculaas/spiced biscuits
  • 50 g gesmolten boter - 50 g melted butter
  • 250 g verse/platte kaas - 250 g of cottage cheese
  • 150 g Philadelphia - 150 g of Philadelphia
  • 200 ml room - 200 ml cream
  • 1 el citroensap - 1 tbsp lemon juice
  • 120 g suiker - 120 g sugar
  • 3 eieren - 3 eggs
  • suikerglazuur - powdered sugar icing

Zo ga je te werk - Instructions

Verwarm de oven voor op 180°C.
Preheat the oven to 180 ° C.

Leg bakpapier in uw bakvorm want anders ga je de cheesecake er heel moeilijk uitkrijgen.
Put baking paper in your baking mold because otherwise it will be very difficult to remove the cake from the mold.
Mix de speculaas in een blender en meng het met de gesmolten boter.
Mix the speculaas/spiced biscuits in a blender and then add the melted butter and mix both until it becomes a bit sticky. 





Leg deze mengeling op de bodem van het bakblik en duw het goed aan zodat het overal ongeveer even dik is.
Put this mixture on the bottom of the baking mold and push it well so that it is about the same thickness everywhere.
Meng nu de platte kaas en de Philadelphia in je keukenrobot, samen met de room en het citroensap.
Voeg er dan de suiker aan toe en de eieren. Laat goed mengen.
Now mix the cottage cheese and the Philadelphia into your kitchen robot, along with the cream and lemon juice. Then add the sugar and the eggs. Mix well.
Giet het beslag op de speculaasbodem.
Pour the batter on the bottom of the speculaas/spiced biscuits bottom.
Plaats de cake in het midden van de oven en laat 55 minuten bakken. Na 45 minuten haal je de cake even uit de oven om er een laagje suikerglazuur op te doen. Dit kun je zelf gemakkelijk maken door bloemsuiker te mengen met warm water of melk (zie link https://www.youtube.com/watch?v=TBAq1_oThuI).
Plaats de cake dan terug in de oven voor nog 10 minuten.
Place the cake in the middle of the oven and bake for 55 minutes. After 45 minutes, take the cake out of the oven to put a layer of powdered sugar icing on top. You can easily make the icing yourself by mixing icing sugar with warm water or milk (see link http://www.bhg.com/recipe/frosting/powdered-sugar-icing/).
Then put the cake back in the oven for another 10 minutes.

Haal de cake uit de oven en laat +/- 12 u afkoelen en opstijven in de koelkast vooraleer je hem ontvormt. Schrik niet omdat de cake, eenmaal uit de oven, zal invallen, maar dat is normaal.
Remove the cake from the oven and allow +/- 12 hours to cool down and firm up in the refrigerator before you deform it. 
Bon appétit!

Voor al mijn recepten, klik op volgende link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/
For all my recipes, click on the following link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/

Reacties