Gebakken kabeljauw in tomatensaus met basilicum en witte wijn - Pan-seared cod in white wine tomato basil sauce
Follow my blog with Bloglovin
English version in red
Hallo,
Het is weer eens tijd voor een stukje vis. Ik vond een receptje met kabeljauw. Maar zoals steeds heb ik de kabeljauw vervangen door pangasius, wegens even lekker en veel goedkoper.
Ik heb het recept beschreven zoals ik het gevonden heb, nl. de saus eerst apart maken en daarna de vis. Maar ik heb het enigszins anders gemaakt en veel eenvoudiger, nl. alles in de oven. Aan jullie de keuze hoe je het wilt maken.
ZIE ONDERAAN VOOR MIJN VERSIE.
Hey,
It's time for some fish again. I found a cod recipe. But as always, I've replaced the cod by pangasius, because as good as cod and much cheaper.
I have described the recipe as I found it, namely to make the sauce first and then the fish. But I made it a little differently and much easier, namely in the oven. So it's totally up to you how you want to make it.
SEE BELOW FOR MY VERSION.
Ingrediënten - Ingredienst (2p)
Voor de tomatensaus met basilicum en witte wijn - For the White Wine Tomato Basil Sauce
Voor al mijn recepten, klik op volgende link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/
English version in red
Hallo,
Het is weer eens tijd voor een stukje vis. Ik vond een receptje met kabeljauw. Maar zoals steeds heb ik de kabeljauw vervangen door pangasius, wegens even lekker en veel goedkoper.
Ik heb het recept beschreven zoals ik het gevonden heb, nl. de saus eerst apart maken en daarna de vis. Maar ik heb het enigszins anders gemaakt en veel eenvoudiger, nl. alles in de oven. Aan jullie de keuze hoe je het wilt maken.
ZIE ONDERAAN VOOR MIJN VERSIE.
Hey,
It's time for some fish again. I found a cod recipe. But as always, I've replaced the cod by pangasius, because as good as cod and much cheaper.
I have described the recipe as I found it, namely to make the sauce first and then the fish. But I made it a little differently and much easier, namely in the oven. So it's totally up to you how you want to make it.
SEE BELOW FOR MY VERSION.
Watch my video and see how I prepare it,
Voor de tomatensaus met basilicum en witte wijn - For the White Wine Tomato Basil Sauce
- 2 el olijfolie - 2 tablespoons olive oil
- 1/2 kl gedroogde chili ringetjes - 1/2 teaspoon crushed red pepper flakes
- 3 grote teentjes look, fijn gehakt - 3 large cloves of garlic, finely minced
- 600 g kerstomaatjes, gehalveerd - pint cherry tomatoes, sliced in half
- 60 ml witte wijn - 1/4 cup dry white wine
- 15 g verse basilicum, fijn gehakt - 1/2 cup fresh basil, finely chopped
- 2 el verse citroensap - 2 tablespoons fresh lemon juice
- 1/2 kl verse citroenzeste - 1/2 teaspoon fresh lemon zest
- 1/2 kl zout - 1/2 teaspoon salt (more to taste)
- 1/4 kl versgemalen zwarte peper - 1/4 teaspoon fresh ground black pepper (more to taste)
- 2 el olijfolie - 2 tablespoons olive oil
- 2 stukken kabeljauw filet of pangasius - 2 fillets of cod or pangasius
- zout en peper - salt and pepper
Verwarm de oven voor op 180°C.
Preheat oven to 375 degrees (F).
Voor de tomatensaus met basilicum en witte wijn - For the White Wine Tomato Basil Sauce
Verhit de olie in een grote anti-kleef pan op een middelmatige vuur. Voeg de gemalen rode chiliringetjes en knoflook toe en bak gedurende 1 minuut.
Heat oil in a large non-stick saute pan over medium heat. Add crushed red pepper flakes and garlic and saute for 1 minute, or until garlic is fragrant.
Voeg de kerstomaten toe en bak ze, af en toe roeren, tot ze zacht zijn, maar nog steeds hun vorm hebben. Ongeveer 12 minuten.
Add the cherry tomatoes and cook, stirring occasionally, until they're soft and blistering, but still hold their shape, about 12 minutes.
Voeg de witte wijn toe, roer, en laat het mengsel lichtjes sudderen. Roer de basilicum, het citroensap en de citroenzeste erdoor en kruid met zout en peper. Laat 2 minuten sudderen. Zet de saus van het vuur maar hou warm.
Add in the white wine, stir, and allow the mixture to come to a light simmer. Stir in the basil, lemon juice, lemon zest, salt, and pepper and cook for 2 minutes. Put the sauce off the heat but keep it warm.
Voor de kabeljauw/pangasius - For the cod/pangasius
Verhit olie in een grote anti-klaaf pan over middelmatige hitte. Kruid beide kanten van de kabeljauw/pangasius met zout en peper.
Heat oil in a large non-stick saute pan over medium heat. Season both sides of cod with salt and pepper.
Leg de vis in de olie en bak goudbruin, ongeveer 5 minuten.
Place cod in the oil and cook until golden brown, about 5 minutes.
Draai de kabeljauw voorzichtig om en plaats de pan in de oven en laat nog 5 minuten garen.
Carefully flip the cod over and place the pan in the oven to continue cooking for another 5 minutes, or until it's cooked through.
Giet de saus over de vis en dien op.
Pour the white wine tomato basil sauce over the cod and serve at once.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
EENVOUDIGERE VERSIE - EASIER WAY
Ik heb een eenvoudigere versie klaargemaakt. Alles in de oven. Ik heb enkel de chiliringetjes en look 1 minuutje laten bakken in de pan en dan alle ingrediënten, inclusief de vis, in een ovenschaal gelegd en 20 minuten in de oven laten garen.
I have prepared it in an easier way. Everything in the oven. I've only baked the chili flakes and garlic for 1 minute in the pan and then put all the ingredients, including the fish, in an oven dish and allow to cook for 20 minutes in the oven.
For all my recipes, click on the following link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/
Reacties
Een reactie posten