Gebraden kip - Roast chicken

English version in red

Hallo,

Een stukje kip gaat er altijd in. Ik heb gekozen voor kippenbouten. Ik heb ze eerst gemarineerd en dan gebakken in de oven. Aangezien ik moest werken, hebben ze +/- 6u liggen marineren, maar dat hoeft natuurlijk niet.

I'm always in for a piece of chicken. Today I prepared chicken drums, but you can use whatever are your favourite chicken pieces, as long as they are skin on, bones in. You can ofcourse let them marinate for a couple of hours or bake them immediately, depending on your time.



Ingrediënten - Ingredients (2à3p)
  • 10 kippenbouten - 10 of your favourite chicken pieces (skin on, bones in)
  • 2 el sojasaus - 2 tbsp of soy sauce
  • 1 el bruine suiker - 1 tbsp of brown sugar
  • 2 el wijnazijn - 2 tbsp wine vinegar
  • 3 el olijfolie - 3 tbsp of olive oil
  • 4 sjalotten, ruw gehakt - 4 shallots, roughly chopped
  • 5 à 6 tenen knoflook, ruw gehakt - 5 to 6 cloves of garlic, roughly chopped
  • verse peterselie voor de afwerking - fresh parsley
  • peper en zout - pepper and salt

Zo ga je te werk - Instructions

Verwarm de oven voor op 220°C / 425 F.
Preheat the oven to 425 F / 220°C.

Maak de marinade door de sojasaus, de bruine suiker, de wijnazijn, de olijfolie, de sjalotten en de knoflook te mengen.  Neem een grote braadslede en doe de kippenbouten erin samen met de marinade. Roer goed om met je handen zodat de kip overal bedekt is met de marinade. Kruid goed met peper en zout.
In a large baking dish, combine the marinade and toss with the chicken. Season well with pepper and salt.
Leg de stukken kip met het vel  omhoog en laat 30 minuten bakken in de oven tot het begint te bruinen. Draai de stukken om en bak ze nog eens 10 tot minuten of tot kip gaar is
Place the chicken pieces skin side up and roast for 30 minutes until it begins to brown. 
Flip the pieces and bake a remaining 10 minutes or until the chicken is cooked.

Garneer met veel verse peterselie. Ik heb het geserveerd met kroketjes en veldsla.
Garnish with lots of fresh parsley. I served it with croquettes and a fresh salad.

Bon appétit!

Voor al mijn recepten, klik op volgende link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/
For all my recipes, click on the following link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/




Reacties