Groentenschotel met balletjes - Vegetable dish with meatballs
English version in red
Hallo,
Zoals jullie wel al weten hou ik enorm veel van ovenschotels. Waarom? Het is makkelijk, als de schotel in de oven staat heb je even tijd voor andere dingen en je hele huis ruikt ongelooflijk lekker. Ik vind het echt een toppertje voor comfy food.
Deze keer maakte ik een groentenschotel met balletjes.
Hey,
As you already know, I'm a big fan of oven dishes. Why? It's easy, if the dish is in the oven you have some time for other things and your entire house smells incredibly tasty. It's real comfy food.
This time I made a vegetable dish with meatballs.
Ingrediënten - Ingredients (2p)
Hallo,
Zoals jullie wel al weten hou ik enorm veel van ovenschotels. Waarom? Het is makkelijk, als de schotel in de oven staat heb je even tijd voor andere dingen en je hele huis ruikt ongelooflijk lekker. Ik vind het echt een toppertje voor comfy food.
Deze keer maakte ik een groentenschotel met balletjes.
Hey,
As you already know, I'm a big fan of oven dishes. Why? It's easy, if the dish is in the oven you have some time for other things and your entire house smells incredibly tasty. It's real comfy food.
This time I made a vegetable dish with meatballs.
Watch my video and see how I prepare it,
Ingrediënten - Ingredients (2p)
- 500 g gemengd gehakt - 500 g minced meat
- 300 g aardappelen (in plakjes) - 300 g potatoes (in slices)
- 1 broccoli (in roosjes) - 1 broccoli (in florets)
- 2 wortelen (in plakjes) - 2 carrots (in slices)
- 2 à 3 tomaten - 2 or 3 tomatoes
- citroenzeste (een beetje) - lemon zest (a little bit)
- 3 eieren - 3 eggs
- 200 ml room - 200 ml cream
- 75 g kaas (geraspt) - 75 g cheese (grated)
- boter - butter
- paneermeel - bread crumbs
- 1 el peterselie (gehakt) - 1 tbsp parsley (chopped)
- nootmuskaat - nutmeg
- peper - pepper
- zout - salt
Zo ga je te werk - Instructions
Verwarm de oven voor op 180°C.
Preheat the oven to 180 ° C.
Schil de aardappelen en de wortels en snij in plakjes. Pluk de broccoli in roosjes.
Peel the potatoes and carrots and cut in slices. Divide the broccoli in florets.
Kook alle groenten (behalve de tomaten) en de aardappelen beetgaar (ongeveer 5 minuten).
Boil all vegetables (not the tomatoes) and potatoes.
Meng het gehakt met 1 ei, het paneermeel, de peterselie en de citroenschil. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Rol er balletjes van en bak ze goudbruin in boter.
Mix the meat with 1 egg, the bread crumbs, the parsley and the lemon zest. Season with pepper, salt and nutmeg. Roll the balls and bake them golden brown in butter.
Doe de balletjes en groenten (ook de tomaten in stukken) samen in een beboterde ovenschaal.
Put the balls and vegetables (also the tomatoes in pieces) together in a greased oven dish.
Klop 2 eieren los met de room, peper, zout en nootmuskaat. Giet over de groenten en bestrooi met de kaas.
Whisk 2 eggs with cream, pepper, salt and nutmeg. Pour over the vegetables and sprinkle with the cheese.
Zet 30 minuten in de oven. Garneer met een plukje groen.
Put in the oven for 30 minutes. Garnish with some parsley.
Bon appétit!
Voor al mijn recepten, klik op volgende link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/
For all my recipes, click on the following link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/
Reacties
Een reactie posten