Ossobucco van lam met ansjovis en paprika - Lamb ossobucco with anchovy and bell pepper

Follow my blog with Bloglovin
English version in red

Hallo,
Ik heb al eerder een paar gerechten van Jamie Oliver gemaakt en ik hou echt van zijn smaken, van de combinaties die hij gebruikt en de heerlijke geurende keuken bij het klaarmaken.
Daarom heb ik vandaag opnieuw gekozen voor 1 van zijn recepten : ossobucco van lam met ansjovis en paprika.

Hey,
I have already prepared some recipes from Jamie Oliver and I really like the flavors, the combinations he uses, the different herbs and the delicious odours in the kitchen while preparing them.
That's why I have chosen again today to prepare one of his recipes: ossobucco of lamb with anchovies and bell pepper.



Ingrediënten - Ingredients (2p)
  • 6 ansjovisfilets, gehakt - 6 anchovies, finely chopped
  • 4 tenen knoflook, geperst- 4 cloves of garlic, crushed
  • rasp en sap van 1 citroen - lemon zest en juice (from 1 lemon)
  • paar takjes rozemarijn, blaadjes afgehaald en gehakt - few sprigs of rosemary, the chopped leaves
  • 3 el olijfolie - 3 tbsp of olive oil
  • 2 lamsschijven - 2 lamb ossobucco
  • 400 g voorgekookte aardappelschijfjes - 400 g pre-cooked potato slices
  • 1 rode en 1 gele paprika, zaadjes verwijderd, in stukken - 1 red and 1 yellow bell pepper, in pieces
Zo ga je te werk - Instructions

Verwarm de oven voor op 190 °C.
Preheat the oven to 190 ° C.

Meng de ansjovis, knoflook, citroensap + zeste, rozemarijn en 1 eetlepel van de olie. Ik heb dat in een blender gedaan. Gebruik de helft straks als marinade voor het vlees en de andere helft voor de groenten.
Mix the anchovies, garlic, lemon juice + zest, rosemary and 1 tablespoon of oil. I did that in a blender. Use half as a marinade for the meat and the other half for the vegetables.
Doe de aardappels en paprika’s in een ingevette braadslee. Druppel de helft van de dressing + wat olijfolie erover. Bestrooi met zout en peper, meng alles goed door elkaar en bak 30 minuten in de oven, tot de groenten zacht zijn en beginnen te verkleuren.
Divide the potatoes and bell peppers in a greased oven dish. Drop half of the dressing + some olive oil over it. Season with salt and pepper, mix well together and bake for 30 minutes until the vegetables are tender and start to color.
Kruid het vlees met peper en zout en schroei het intussen enkele minuten in een hete pan met olijfolie. Zo'n 2,5 à 3 minuten aan elke kant. 
Season the meat with pepper and salt and sear it in a hot pan with olive oil for a few minutes. About 2.5 to 3 minutes on each side. 
Leg het op de groenten en lepel de marinade erover. Ik heb er de jus van het bakken ook overgegoten.
Put the meat on the vegetables and spoon the marinade over the meat. I also poured the baking juice over the meat.
Zet de braadslee 5 à 7 minuten terug in de oven, tot het vlees gaar is, maar nog sappig en roze vanbinnen. Laat het vlees voor het serveren een 5-tal minuten rusten.
Put the oven dish back in the oven for 5 to 7 minutes until the meat is cooked, but still juicy and pink inside. Leave the meat to rest for 5 minutes.

Bon appétit!

Voor al mijn recepten, klik op volgende link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/
For all my recipes, click on the following link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/



Reacties