Ovenschotel met witloof, kip, tijm en spek - Oven dish with Belgian endive, chicken, thyme and bacon
Follow my blog with Bloglovin
English version in red
Hallo
Het witloof lag zo mooi naar mij te lonken in de supermarkt, dat ik er niet kon aan weerstaan. Ik heb een receptje gevonden met witloof, tijm en spek, maar heb er ook kippenbouten bijgelegd.
Hey
The Belgian endive was flirting with me in the supermarket so I could not resist bying it. I found a recipe with Belgian endive, thyme and bacon, but I also added chicken thighs.
Ingrediënten - Ingredients (2 à 3 p)
Zo ga je te werk - Instructions
Verwarm de oven voor op 180°C.
Preheat the oven to 180 ° C.
Spoel het witloof en verwijder de buitenste bladeren en de harde kern.
Snijd het overlangs in twee of in vier als het grote stronken zijn.
Rinse the Belgian endive and remove the outer leaves and the hard core.
Cut it in two or four.
Vet een ovenschotel in met olijfolie.
Grease an oven dish with olive oil.
Leg er het witloof in, samen met de aardappelschijfjes, laurierblaadjes, tijm en knoflook.
Leg er ook de kippenbouten tussen.
Put the Belgian endive in the oven dish together with the potato slices, bay leaves, thyme and garlic.
Also add the chicken.
Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout.
Sprinkle with olive oil, season with pepper and salt.
Dek af met alumiumfolie en bak 30 minuten.
Cover with aluminum foil and bake for 30 minutes.
Haal de ovenschotel uit de oven, draai de kippenbouten om en strooi er de spekblokjes over.
Remove the oven dish from the oven, twist the chicken thighs and sprinkle the bacon cubes over it.
Plaats onafgedekt terug in de oven en bak nog eens 30 minuten tot het spek knapperig is.
Place back in the oven uncovered and bake another 30 minutes until the bacon is crispy.
English version in red
Hallo
Het witloof lag zo mooi naar mij te lonken in de supermarkt, dat ik er niet kon aan weerstaan. Ik heb een receptje gevonden met witloof, tijm en spek, maar heb er ook kippenbouten bijgelegd.
Hey
The Belgian endive was flirting with me in the supermarket so I could not resist bying it. I found a recipe with Belgian endive, thyme and bacon, but I also added chicken thighs.
Ingrediënten - Ingredients (2 à 3 p)
- 3 stronken witloof - 3 stumps of Belgian endive
- 100 g gezouten spekblokjes - 100 g salted bacon cubes
- 350 g aardappelschijfjes - 350 g potato slices
- 8 à 10 kippenbouten - 8 to 10 chicken thighs/drums
- 6 takjes verse tijm - 6 sprigs of fresh thyme
- 6 blaadjes laurier - 6 bay leaves
- 10 knoflookteentjes, gepeld - 10 cloves of garlic, peeled
- 4 el olijfolie - 4 tbsp of olive oil
- peper en zout - pepper and salt
Zo ga je te werk - Instructions
Verwarm de oven voor op 180°C.
Preheat the oven to 180 ° C.
Snijd het overlangs in twee of in vier als het grote stronken zijn.
Rinse the Belgian endive and remove the outer leaves and the hard core.
Cut it in two or four.
Vet een ovenschotel in met olijfolie.
Grease an oven dish with olive oil.
Leg er ook de kippenbouten tussen.
Put the Belgian endive in the oven dish together with the potato slices, bay leaves, thyme and garlic.
Also add the chicken.
Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout.
Sprinkle with olive oil, season with pepper and salt.
Cover with aluminum foil and bake for 30 minutes.
Remove the oven dish from the oven, twist the chicken thighs and sprinkle the bacon cubes over it.
Plaats onafgedekt terug in de oven en bak nog eens 30 minuten tot het spek knapperig is.
Place back in the oven uncovered and bake another 30 minutes until the bacon is crispy.
Bon appétit!
Voor al mijn recepten, klik op volgende link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/
For all my recipes, click on the following link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/
Reacties
Een reactie posten