Spaghetti bolognaise

Follow my blog with Bloglovin
English version in red

Hallo
Het was weeral een hele tijd geleden dat ik nog eens spaghetti bolognaise (of is het bolognese) gemaakt heb. Iedereen die bolognaisesaus maakt heeft zo zijn eigen manier. Ik persoonlijk heb daar graag heel veel groentjes in.
Bolognaisesaus (ragù bolognese) is een traditionele Italiaanse pastasaus, afkomstig uit Bologna.

Bologna staat bekend om zijn zeer voedzame keuken en de saus is dan ook, in tegenstelling tot de meeste andere pastasauzen, behoorlijk gevuld. In de oorspronkelijke saus behoren tot de vaste ingrediënten: rundvlees (gehakt), pancetta (gedroogd varkensbuikspek), ui, wortel, bleekselderij, tomatenpuree, wijn en volle melk. De saus wordt klaargemaakt met boter of olijfolie.

Kruiden die bij bolognesesaus horen zijn basilicum, oregano (marjolein), tijm, rozemarijn, nootmuskaat en knoflook(poeder).

Tegenwoordig worden vaak ook andere ingrediënten, zoals tomaat of kippenlevertjes toegevoegd en worden juist sommige ingrediënten zoals de pancetta of de melk weggelaten. Soms worden ook champignons, paprika of ananas aan de saus toegevoegd.

Hey
It has been a while since since I made spaghetti bolognaise (or is it bolognese). Everyone who makes a bolognaise sauce has his own specific way of making it. I personally like it with a lot of vegetables.
Bolognaise sauce (ragù bolognese) is a traditional Italian pasta sauce, from Bologna.

Bologna is renowned for its very nutritious cuisine and, in contrast to most other pasta sauces, the sauce is quite rich. In the original sauce the main ingredients were: beef (minced meat), pancetta (dried pork tenderloin), onion, carrot, celery, tomato puree, wine and whole milk. The sauce was prepared with butter or olive oil.

Herbs belonging to bolognaise sauce are basil, oregano (marjoram), thyme, rosemary, nutmeg and garlic (powder).

Nowadays, other ingredients, such as tomato or chicken liver, are often added, and some ingredients like the pancetta or milk are omitted. Sometimes mushrooms, peppers or pineapples are added to the sauce.



Ingrediënten - Ingredients (4p)
  • 500 g gehakt - 500 g minced meat
  • 200 g champignons - 200 g of mushrooms
  • 1 rode paprika - 1 red bell pepper
  • 3 kleine wortels - 3 small carrots
  • 2 uien - 2 onions
  • 1/2 courgette - 1/2 zucchini
  • 2 teentjes look - 2 cloves of garlic
  • 1 doos gepelde tomaten - 1 tin of peeled tomatoes
  • een beetje passata - a bit of passata
  • 1 blikje tomatenpuree - 1 tin of tomato paste/puree
  • olijfolie - olive oil
  • peper en zout - pepper and salt
  • verse basilicum - fresh basil
  • gedroogde pastakruiden - dried pasta spices
  • 1/2 blokje vlees(groenten-)bouillon - 1/2 cube of beef (vegetable) stock

Zo ga je te werk - Instructions

Begin met alle groentjes te snijden in de voor jou gewenste grootte. Ik heb er kleine stukjes van gemaakt met mijn Nicer Dicer Plus. Helaas ben ik vergeten om er een foto van te maken maar eigenlijk maakt het niet zoveel uit hoe je de groentjes snijdt.
Start cutting all the vegetables in the size you want. I cut them in small pieces with my Nicer Dicer Plus. Unfortunately I forgot to take a picture of it, but it does not really matter how you cut the vegetables.

Stoof de groentjes aan in wat olijfolie. Ik begin altijd met de ui en de look en voeg er dan systematisch de groenten aan toe, van harde groenten naar meer zachtere.
Stir the vegetables in some olive oil. I always start with the onion and the garlic and then systematically add the vegetables, from hard vegetables to more softer ones.

Als de groentjes nog wat beetgaar zijn, voeg je er het gekruid gehakt aan toe. Je kunt het gehakt ook in een pan apart bakken, maar dan heb je meer afwas. Zo gaat het ook.
If the vegetables are a little bit cooked, add the minced meat. You can also bake the meat in a pan separately, but then you have more dishes.

Als het gehakt mooi rul is voeg je er de gepelde tomaten bij, de tomatenpuree en wil je het wat vloeibaarder, doe er dan wat passata bij.
If the meat is cooked, add the peeled tomatoes, the tomato paste and if you want it a little more fluid, add some passata.



Als laatste heb ik er ook wat verse basilicum aan toegevoegd en uiteraard bijgekruid met peper en zout en pastakruiden. Ook heb ik er een half blokje rundsbouillon aan toegevoegd.
Finally, I added some fresh basil and, of course, seasoned with pepper and salt and pasta spices. I also added half a cube of beef stock.

Bon appétit!

Voor al mijn recepten, klik op volgende link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/
For all my recipes, click on the following link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/




Reacties