Zalm met warme olijven en tomaten - Salmon with warm olives and tomatoes

Follow my blog with Bloglovin
English version in red

Hallo,
Ik hou enorm veel van de recepten van Pascale Naessens. Ze zijn eenvoudig, puur, gezond en bovenal heel lekker.
Deze keer heb ik gekozen voor een stukje zalm met warme olijven en tomaatjes. Ik heb een mengeling genomen van groene en zwarte olijven. Dit gerechtje vergt slechts 10 minuutjes voorbereiding en de oven doet de rest.

Hey,
I love the recipes of Pascale Naessens (a Belgian cook) a lot. They are simple, pure, healthy and above all very tasty.
This time I chose a piece of salmon with warm olives and tomatoes. I have taken a mix of green and black olives. This dish requires only 10 minutes of preparation and the oven does the rest.



Ingrediënten - Ingredients (2p)
  • 2 zalmfilets - 2 salmon fillets
  • handvol kleine tomaatjes - a handful (or more) cherry tomatoes
  • handvol olijven - a handful of olives (black and/or green) 
  • 5 teentjes look - 5 cloves of garlic 
  • olijfolie - olive oil
  • balsamicoazijn - balsamic vinegar
  • verse tijm - fresh thyme
Zo ga je te werk - Instructions

Verwarm de oven voor op 180°C.
Preheat the oven to 180 ° C.

Doe de tomaatjes, de olijven en de look (even met de platte kant van een breed mes plat slaan) in een vuurvaste kom. Kruid met peper en zout en doe er olijfolie en balsamico azijn bij totdat het geheel voor een derde onderstaat. Ik heb 100 ml olijfolie en 100 ml balsamico azijn gebruikt.
Put the tomatoes, the olives and the garlic into an oven dish (flatten the garlic with the side of a big knife). Season with pepper and salt and add olive oil and balsamic vinegar up till one third of the vegetables. I have used 100 ml of olive oil and 100 ml of balsamic vinegar.
Zet het geheel in de oven voor 25 minuten.
Put the dish in the oven for 25 minutes.

Rits ondertussen de tijmblaadjes van de steeltjes. Wrijf de zalm in met een beetje olijfolie, kruid met peper en zout en draai in de tijm. Leg de zalm de laatste 10 minuutjes bij de groenten.
In the meanwhile, zip the thyme leaves from the stalks. Rub the salmon with a little olive oil, season with pepper and salt and cover with the thyme. Add the salmon to the vegetables for the last 10 minutes.
Ik heb er wilde rijst bij geserveerd.
I have served it with brown rice.

Bon appétit!

Voor al mijn recepten, klik op volgende link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/
For all my recipes, click on the following link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/


Reacties