Gehaktballetjes in tomatensaus met geroosterde aardappelen - Meatballs in tomato sauce with roasted potatoes

Follow my blog with Bloglovin
English version in red

Hallo,
Gehaktballetjes in tomatensaus is een gerechtje dat zowel jong als oud kan bekoren. Ik heb dat al vaker gemaakt en meestal met puree. Nu heb ik het eens met aardappeltjes uit de oven bereid.

Hey,
Meatballs in tomato sauce is a dish that can charm both young and old. I have made it more often and usually with mashed potatoes. Now I served it with potatoes roasted in the oven.


Watch my video and see how I prepare it,
by clicking on this link :
https://www.youtube.com/watch?v=2sXzC_SZIcM

Bon appétit !


Ingrediënten - Ingredients (4p)
  • 850 g aardappelen - 850 g of potatoes
  • 2 uien - 2 onions
  • 2 teentjes knoflook - 2 cloves of garlic
  • 4 stengels selder - 4 stalks of celery
  • 10 g krulpeterselie - 10 g of parsley
  • 700 g gemengd gehakt - 700 g minced meat
  • 2 el paneermeel - 2 tbsp of pan flour
  • 1 ei - 1 egg
  • 2 kl gedroogde oregano - 2 tsp of dried oregano
  • 2 el tomatenpuree - 2 tbsp of tomato puree
  • 2 blikken tomatenblokjes - 2 cans of tomato cubes
  • 3 el olijfolie - 3 tbsp of olive oil
  • muskaatnoot - nutmeg
  • peper en zout - pepper and salt

Zo ga je te werk - Instructions

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Preheat the oven to 200 ° C.

Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de selder in fijne blokjes. Hak de peterselie fijn.
Cut the onion in fine pieces and squeeze the garlic. Cut the celery into fine cubes. Chop the parsley.
Meng in een kom het vlees met het paneermeel, de helft van de peterselie en de helft van de ui. Breek hierboven het ei. Kneed met vochtige handen tot één geheel. Kruid met peper en zout.
Mix in a bowl the meat with the pan flour, half the parsley and half the onion. Break the egg in the bowl. Knead with moist hands. Season with pepper and salt and some nutmeg.
Rol er gelijke balletjes van.
Roll the meat into equal sized balls.
Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met 2/3de van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven.
Wash the potatoes and cut them into cubes of 2 cm. Cover a baking sheet with baking paper and put the potatoes on it. Sprinkle with 2/3 of the olive oil, season with pepper and salt and put in the preheated oven for 18-20 minutes.

Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de gehaktballetjes rondom aan gedurende 5 minuten. Schep ze uit de pan en hou opzij.
Heat the rest of the olive oil in an anti-stick pan and bake the meatballs for 5 minutes. Take them out of the pan and set aside.
Voeg nu de rest van de ui, de knoflook en de selder toe aan de pan. Laat zachtjes stoven gedurende 5 minuten.
Add the rest of the onion, garlic and celery to the pan. Saute gently for 5 minutes.
Voeg de gedroogde oregano toe en de tomatenpuree. Laat kort bakken.
Add the dried oregano and the tomato puree. Let it bake shortly.
Voeg dan de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten pruttelen.
Then add the tomato cubes. Bring to boil, reduce the heat and let it simmer for 15 minutes.


Voeg de laatste 5 minuten de gehaktballetjes toe. Kruid met peper en zout.
Add the meatballs for the last 5 minutes. Season with pepper and salt.
Serveer de gehaktballetjes in tomatensaus samen met de geroosterde aardappelen. Werk af met de rest van de gehakte peterselie.
Serve the meatballs in tomato sauce together with the roasted potatoes. Garnish with the rest of the chopped parsley.

Bon appétit!

Voor al mijn recepten, klik op volgende link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/
For all my recipes, click on the following link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/


Reacties