Gevulde aubergine - Stuffed eggplant*

Follow my blog with Bloglovin
English version in red
Hallo,
Ik liep langs de groentenafdeling en daar lagen zo'n mooie aubergines, dat ik er iets wou mee doen. Ik heb ze opgevuld met een beetje van alles.

Hey,
I walked past the vegetable department of the supermarket and there were such beautiful eggplants that I wanted to make a nice dish with it. I filled them up with a bit of everything.




Watch my video and see how I prepare it,
by clicking on this link :
https://www.youtube.com/watch?v=SHskJWQtR-Q


Bon appétit !


Ingrediënten - Ingredients (2p)
  • 1 aubergine - 1 eggplant
  • 1 tomaat - 1 tomato
  • 1 sjalot - 1 shallot
  • een paar champignons - some mushrooms
  • 1 à 2 teentjes look - 1 to 2 cloves of garlic
  • 200 g gehakt - 200 g of minced meat
  • 1 bol mozzarella - 1 mozzarella
  • 1 el verse basilicum - 1 tbsp of fresh basil
  • 2 el peterselie - 2 tbsp of parsley
  • wat takjes tijm - some sprigs of fresh thyme
  • olijfolie - olive oil
  • peper en zout - pepper and salt

Zo ga je te werk - Instructions
Snij de aubergine in 2 en hol ze uit. Ik heb zo'n bollekesmaker gebruikt. Dat ging heel goed. Het vruchtvlees verkleurt snel maar dat is niet zo erg.
Cut the eggplant in 2 and hollow them out. I used such a tool to make small balls. That went very well. The flesh of the eggplant quickly turns brown, but that doesn't matter.

Snij het vruchtvlees in kleinere stukken.
Cut the flesh in smaller pieces.

Snij de tomaat in kleine blokjes, snipper de sjalot, snij de champignons fijn en pers het teentje look.
Cut the tomato in small pieces, chop the shallot, cut the mushrooms in smaller pieces en crush the garlic.

Giet wat olijfolie in een pan en stoof de sjalot en knoflook.
Pour some olive oil in a pan and fry the shallot and the garlic.

Doe er dan de tomaat, de champignons en het vruchtvlees van de aubergine bij.
Then add the tomato cubes, the mushrooms and the flesh of the eggplant.

Bak in een andere pan het gehakt rul in een beetje olijfolie.
Take another pan and fry the minced meat in a little olive oil.

Voeg het gehakt dan bij de groentenmengeling en laat op een zacht vuurtje wat verder stoven.
Add the minced meat to the vegetable mixture and let it simmer on a lower heat.

Kruid het mengsel ondertussen met de basilicum, de peterselie, de tijmblaadjes en wat peper en zout.
Spice up the mixture with the finely chopped basil, the parsley, the thyme (only the leaves) and some pepper and salt.

Leg de uitgeholde aubergines in een ovenschaal en vul ze op met het mengsel.
Put the eggplants in an oven dish and stuff them up with the mixture.

Snij de bol mozzarella in plakjes en bedek de opgevulde aubergines ermee.
Cut the mozzarella in slices and put them on top of the mixture.

Zet ze een kwartiertje in het midden van de oven. Op het einde heb ik de grill nog even aangezet om een mooi korstje te verkrijgen.
Put them in the middle of the oven. At the end I turned on the grill to get a nice brown crust on the cheese.

Ik heb het geserveerd met bruine rijst.
I served it with brown rice.

PS. De pel was nog redelijk hard en die konden we niet opeten. De vegetariërs onder ons kunnen natuurlijk het gehakt weglaten en er nog andere zaken aan toevoegen volgens smaak.
Note : The peel of the eggplant still was quite hard and we could not eat that. For the vegetarians amongst us, you can ofcourse leave out the minced meat and use other things.
Bon appétit!

Voor al mijn recepten, klik op volgende link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/ 
For all my recipes, click on the following link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/

Reacties