Gevulde kalkoenlapjes met broccolipuree - Stuffed turkey escalope with mashed broccoli and potatoes

Follow my blog with Bloglovin
English version in red
Hallo,
De kalkoenlapjes stonden in promotie, dus heb ik er een gerechtje mee gemaakt. Ik heb de lapjes opgevuld met champignons en kruidenkaas en geserveerd met broccolipuree.

Hey,
The turkey escalopes were in promotion, so I made a very nice dish with them. I filled the escalopes with mushrooms and herb cheese and served them with mashed broccoli-potatoes.


Ingrediënten - Ingredients (2p)
  • 2 kalkoenlapjes - 2 turkey escalopes
  • 60 g kruidenkaas - 60 g herb cheese
  • 110 g champignons - 110 g mushrooms
  • 1 teentje look - 1 clove of garlic
  • 400 g aardappelen - 400 g of potatoes
  • 1 broccoli - 1 broccoli
  • wat boter - some butter
  • scheutje melk - some milk
  • nootmuskaat - nutmeg
  • kipkruiden - chicken spices
  • peper en zout - pepper and salt
 
Zo ga je te werk - Instructions
Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Verdeel de broccoli in roosjes.
Peel the potatoes and cut them into equal pieces. Divide the broccoli into florets.

Stoom ze samen in een pot gaar, zo'n 18 minuutjes.
Steam them together in a pot for about 18 minutes.

Stamp ze fijn en voeg wat melk en boter toe. Kruid af met nootmuskaat, peper en zout. Hou warm.
Mash the potatoes and the broccoli and add some milk and butter. Season with nutmeg, pepper and salt. Keep warm.

Leg de kalkoenlapjes tussen huishoudfolie en klop ze wat platter met een deegrol.
Place the turkey escalopes between clingfilm and beat them a little flatter with a rolling pin.

Smeer de binnenkant in met de kruidenkaas.
Smear the inside of the turkey escalopes with the herb cheese.

Snij de champignons in dunne schijfjes en roerbak ze in een beetje boter. Voeg de geperste knoflook toe en kruid met peper en zout. Bak ze tot ze goudbruin zijn.
Cut the mushrooms into thin slices and stir-fry them in a little butter. Add the pressed garlic and season with salt and pepper. Bake until they are golden brown.


Verdeel de champignons over de helft van de lapjes boven de kruidenkaas.
Divide the mushrooms over half of the escalopes on top of the herb cheese.

Vouw de kalkoenlapjes dicht als een enveloppe en steek de zijkanten vast met prikkers.
Fold the turkey escalopes as an envelope and tighten the sides with toothpicks.
Kruid het vlees met kipkruiden.
Season the meat with chicken spices.

Bak ze in een pan op een hoog vuur aan beide kanten mooi goudbruin. Verlaag het vuur, zet een deksel op en bak ze langzaam gaar.
Fry them in a pan over a high heat on both sides until golden brown. Lower the heat, put a lid on and fry slowly.

Serveer met de broccolipuree.
Serve with the mashed broccoli-potatoes.
 
Bon appétit!

Voor al mijn recepten, klik op volgende link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/ 
For all my recipes, click on the following link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/

Reacties