Groentenpannetje met peultjes en aardappelen - Casserole with sugar snap peas and potatoes

Follow my blog with Bloglovin
English version in red

Hallo,
De peultjes stonden in reclame gisteren, dus heb ik ze maar vlug in mijn winkelmandje gelegd. Thuisgekomen ging ik op zoek naar een recept. Het is een eenpansgerechtje geworden met peultjes, aardappelen, paprika, tomaten en ajuin. Aangezien wij graag een stukje vlees of vis eten, heb ik er een Ardeense oester bij geserveerd. Een lekker stukje varkensvlees van bij ons met de stempel "beter leven". Op de achterzijde van de verpakking stond wat "beter leven" voor onze varkens nu eigenlijk betekent : 25% meer leefruimte per varken en een dag-nachtritme in de stallen, beter en meer afleidingsmateriaal tegen verveling, korter transport van boerderij naar slachthuis en ongecastreerde biggen. Maw beter leven, beter in ons vel.

Hey,
The sugar peas were at reduced price yesterday, so I quickly put them in my shopping bag. Back home I searched for a recipe. It has become a casserole with sugar peas, potatoes, bell peppers, tomatoes and onions. Since we like to eat a piece of meat or fish, I have served it with a nice piece of pork raised in my country Belgium with the stamp "better life". On the back of the packaging was explained what "better life" for our pigs now actually means: 25% more living space per pig and a day-night rhythm in the stables, better and more diversion material against boredom, shorter transport from farm to slaughterhouse and uncastrated piglets . In other words, better life, better in our skin.



Ingrediënten - Ingredients
  • 200 g peultjes - 200 g sugar snap peas
  • 500 g voorgekookte krieltjes - 500 g pre-cooked potato slices
  • 1 ui - 1 onion
  • 1 rode paprika - 1 red bell pepper
  • 1 el pesto - 1 tbsp pesto
  • 250 g kerstomaten - 250 g cherry tomatoes
  • enkele takjes tijm - some sprigs of thyme
  • snufje zout en peper - salt and pepper
  • olijfolie - olive oil
Zo ga je te werk - Instructions
Snij de kerstomaatjes in 2, snipper de ui, snij de paprika in stukken. Snij de puntjes van de peultjes en trek zoveel mogelijk draadjes mee.
Cut the cherry tomatoes in half, chop the onion, cut the bell pepper into pieces. Remove and discard the stem end and string from each sugar snap pod.
Doe een scheutje olijfolie in een wokpan en bak de aardappeltjes 5 à 6 minuutjes. Kruid met peper en zout en voeg een paar takjes tijm toe.
Put a dash of olive oil in a wok pan and fry the potatoes for 5 to 6 minutes. Season with salt and pepper and add a few sprigs of thyme.
Voeg er dan de peultjes, tomaten en paprika aan toe en bak een 4-tal minuten mee.
Then add the sugar snap peas, tomatoes and bell peppers and fry for about 4 minutes.
Voeg als laatste de gesnipperde uit toe en de pesto en roer om. Laat nog een 3-tal minuutjes stoven. Ik heb groene pesto gebruikt met basilicum en knoflook. Kruid eventueel nog bij met peper en zout. 
Finally add the chopped onion and the pesto and stir. Let it simmer for another 3 minutes. I used green pesto with basil and garlic. If necessary, add some more pepper and salt.

Bon appétit!
Voor al mijn recepten, klik op volgende link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/
For all my recipes, click on the following link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/


Reacties