Parmezaan patatjes - Parmesan potatoes

Follow my blog with Bloglovin
English version in red

Hallo,
Vandaag stond er een gewone schnitzel met veldsla op het menu, maar ik wilde mijn aardappeltjes eens op een andere wijze klaarmaken. Ik heb er een soort gratin van gemaakt maar dan op een iets andere manier.

Hey,
Today I prepared a schnitzel with some lettuce, but I wanted to prepare my potatoes in a different way. I made some kind of "gratin" but in a slightly different way.


Watch my video and see how I prepare it,
by clicking on this link :
https://www.youtube.com/watch?v=6_uUp8jkYZQ


Bon appétit !


Ingrediënten - Ingredients (2p)
  • 500 g aardappelen - 500 g potatoes
  • 2 teentjes look - 2 cloves of garlic
  • 3 el gesmolten boter - 3 tbsp melted butter
  • 3 el geraspte Parmezaanse kaas - 3 tbsp grated Parmesan cheese
  • 1 el verse tijm (enkel de blaadjes) - 1 tbsp fresh thyme (only the leaves)
  • een beetje room - a little bit of cream
  • peper en zout - pepper and salt
  • muskaatnoot - nutmeg
  • olijfolie - olive oil

Zo ga je te werk - Instructions

Verwarm de oven voor op 180°C.
Preheat the oven to 180 ° C.

Schil de aardappelen en snij ze in heel dunne schijfjes. Ik heb hiervoor mijn mandoline gebruikt.
Peel the potatoes and cut them into thin slices. I have used my mandoline for this.
Rasp de Parmezaanse kaas en pers de look. Smelt de boter in de microgolfoven.
Grate the Parmesan cheese and squeeze the garlic. Melt the butter in the microwave oven.

Doe de aardappelschijfjes, de geperste look, de gesmolten boter, de Parmezaanse kaas, de tijm en een klein beetje room samen in een kom. Roer alles goed om. Kruid met muskaatnoot, peper en zout.
Put the potato slices, the pressed garlic, the melted butter, the Parmesan cheese, the thyme and a little bit of cream together in a bowl. Stir well. Season with nutmeg, pepper and salt.
Vet een muffinvorm in met wat olijfolie. Maak torentjes van de aardappelschijfjes in de muffinvormpjes.
Grease a muffin mold with some olive oil. Make turrets of the potato slices in the muffin molds.
Zet in het midden van de oven en bak 40 minuten tot de randjes een mooi goudbruin en krokant korstje hebben.
Put in the middle of the oven and bake for 40 minutes until the edges have a beautiful golden brown and crispy crust.

Plaats op de borden en rasp er nog een beetje Parmezaanse kaas bovenop en werk af met wat peterselie.
Place on the plates and grate some Parmesan cheese on top and finish with some parsley.

Bon appétit!

Voor al mijn recepten, klik op volgende link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/
For all my recipes, click on the following link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/



Reacties