Pasta met kip, champignons, spinazie en kruidenkaas - Pasta with chicken, mushrooms, spinach and herb cheese

Follow my blog with Bloglovin
English version in red

Hallo,
Ik had nog een halve zak verse spinazie liggen in de frigo van mijn quiche met pompoen, spinazie en spekjes (http://dominiqueskekitchen.blogspot.be/2017/11/hartige-taart-met-pompoen-spinazie-en.html) en heb een recept gezocht waarin spinazie werd verwerkt. Ik vond er eentje met kip, champignons en kruidenkaas. In het recept werden er kipfilets gebruikt die in blokjes worden gesneden en gewokt. Ik heb kippenbouten gemaakt omdat bij aankoop van 1 kg (8 kippenbouten) we er gisteren 1 kg gratis bijkregen. Die 8 extra kippenbouten zitten dus netjes in mijn diepvries te wachten tot een volgende kipbereiding.

Hey,
I still had half a bag of fresh spinach in the fridge after I made my quiche with pumpkin, spinach and bacon (http://dominiqueskekitchen.blogspot.be/2017/11/hartige-taart-met-pompoen-spinazie-en.html) so I looked for a recipe with spinach. I found one with chicken, mushrooms and herb cheese. In the recipe, chicken fillets were used that were cut into cubes and fried in the wok pan. I made chicken drumsticks because with the purchase of 1 kg (8 chicken drums) we got 1 kg for free yesterday. The 8 extra chicken drums are therefore neatly waiting in my freezer for another chicken preparation.



Ingrediënten - Ingredients (2)

  • 150 g tagliatelle of pasta naar keuze - 150 g of tagliatelli or pasta of your choice
  • 8 kippenbouten - 8 chicken drumsticks
  • olijfolie - olive oil
  • boter - butter
  • +/- 200 g verse spinazie - +/- 200 g of fresh spinach
  • 1 pakje kruidenkaas 200 g - 1 packet of herb cheese 200 g
  • 1 bakje champignons - 250 g of mushrooms
  • 1 ui - 1 onion
  • 2 teentjes look - 2 cloves of garlic
  • 50 gr pijnboompitten, licht geroosterd - 50 g of pine kernels
  • 6 - 7 zongedroogde tomaten - 6 or 7 sun-dried tomatoes
  • peper & zout naar smaak - pepper and salt
Zo ga je te werk - Instructions

Kruid de kippenbouten met peper, zout en kipkruiden. Doe een klontje boter in een pan en bak de bouten rondom mooi krokant en goudbruin. Zet het vuur dan wat lager, voeg een beetje water bij en zet het deksel op. Laat ze rustig sudderen tot ze gaar zijn (+/- 30 à 40 min).
(Gebruik je kipfilets, snij ze dan in blokjes en kruid met peper, zout en kipkruiden)
Season the chicken drums with pepper, salt and chicken herbs. Put a lump of butter in a pan and fry the chicken drums around nicely crispy and golden brown. Then lower the heat a little, add a little water and put the lid on. Let them simmer until they are done (+/- 30 to 40 min).
(when using chicken fillets, cut them into cubes and season with pepper, salt and chicken herbs)
Borstel de champignons schoon en snijd in vieren. Snij de ui fijn en pers de knoflook.
Brush the mushrooms clean and cut into quarters. Cut the onion finely and squeeze the garlic.
Snijd de zon-gedroogde tomaten in dunne reepjes en spoel de spinazie. Ik had geen zongedroogde tomaatjes, dus die zitten er bij mij niet bij.
Cut the sun-dried tomatoes into thin strips and rinse the spinach. I did not have sun-dried tomatoes, so I didn't use them.

Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Cook the pasta al dente according to the instructions on the package.
Rooster de pijnboompitten in een pan. Je hoeft hier geen boter of olie in te doen. Gewoon droog in de pan en goed blijven roeren of schudden want het gaat plots heel snel en we willen ze niet aangebrand natuurlijk. Leg ze even opzij op wat keukenpapier.
Roast the pine kernels in a pan. You do not have to put butter or oil in here. Just put them in a dry pan and keep on stirring or shaking because it suddenly goes very fast and we do not want to burn them of course. Put them aside on some kitchen paper.
Verwarm een wok met een scheutje olie en roerbak de ui, de knoflook en de champignons enkele minuten. Kruid met peper en zout. 
(Als je werkt met kipfiletblokjes bak je eerst de kippenblokjes goudbruin en voeg je er daarna de ui, look en champignons aan toe).
Heat a wok with a dash of oil and stir-fry the onion, the garlic and the mushrooms for a few minutes. Season with pepper and salt.
(If you work with chicken fillet cubes, fry the chicken cubes first until golden brown and add the onion, garlic and mushrooms).

Doe nu de gewassen spinazie erbij en laat slinken. Ik heb er ook een beetje peper en zout op gestrooid. Ik kruid nogal goed weet je en zeker peper. Voeg er dan de kruidenkaas aan toe en roer goed om.
Now add the rinsed spinach and let it shrink. I also sprinkled a little pepper and salt on it. I spice up quite well and especially pepper. Add the herb cheese and stir well.



Voeg als laatste de zongedroogde tomaatjes (die ik dus niet had) en de pijnboompitten toe en verwarm nog eventjes goed door.
Finally add the sun-dried tomatoes (which I did not have) and the pine kernels and let it warm for a while.
Ik had ondertussen de pasta al afgegoten en die voegde ik toe aan de saus. Goed omroeren, nog even doorwarmen en altijd proeven, proeven, proeven......om te zien of de kruiding goed is.
In the meantime I had already drained the pasta and I added it to the sauce. Stir well, let it all warm up and always taste, taste, taste ...... to see if the seasoning is good.
Serveer met de kippenbouten (of zonder als je kippenblokjes hebt gebruikt).
Serve with the chicken drums.

Bon appétit!
Voor al mijn recepten, klik op volgende link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/
For all my recipes, click on the following link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/



Reacties