Rabbit with braised Belgian endive - Konijn met gebraiseerd witloof
Follow me on Youtube : https://www.youtube.com/channel/UC3WCWzBIANVMUE7lO96VDWg
English version in red
Hallo,
Vandaag stond er een konijntje op het menu. Ik heb een parkkonijn gekozen. Die beestjes worden niet in kooien gekweekt maar in een soort park, dus in de vrije natuur, met tal van speeltjes en elke dag vers gras en vers hooi. Niet dat ik mijn geweten moet sussen, maar ik vind het wel aangenaam te weten dat die beestjes toch een mooi leven hebben gehad.
Hey,
Today I put rabbit on the menu. I have chosen a park rabbit. These animals are not cultivated in cages but in a kind of park, so in full nature, with lots of toys and fresh grass and fresh hay every day. Not that my conscience is bothering me, but it's somehow nice to know that those little creatures have had a good life.
Ingrediënten - Ingredients
Zo ga je te werk - Instructions
Pel en snipper de uien. Pers de lookteentjes. Snij de schoongemaakte champignons in kwartjes.
Peel and chop the onions. Press the garlic cloves. Cut the cleaned mushrooms into quarters.
Smelt een flinke klont boter in een grote pan. Kruid het konijn flink met peper en zout en kleur het rondom aan in de boter. Ik heb het in 2 keer gedaan want mijn pan was niet groot genoeg.
Haal het konijn uit de pan.
Melt a large lump of butter in a large pan. Season the rabbit thoroughly with salt and pepper and color it around in the butter. I did it in 2 times, because my pan was not big enough.
Remove the rabbit from the pan.
Bak de spekjes in hetzelfde vet.
Fry the bacon in the same fat.
Doe er de champignons bij en stoof ze aan.
Add the mushrooms and fry them.
Voeg er de uien en knoflook aan toe en laat ze mee stoven.
Add the onions and garlic and let them simmer.
Strooi er bloem over en roer goed om. Laat de bloem even mee bakken. Leg het konijn terug in de pan.
Sprinkle some flour and stir well. Let the flour bake for a while. Put the rabbit back in the pan.
Giet het bier bij het konijn en schraap de aanbaksels op de bodem los. In het recept gebruikten ze bruin bier maar ik had nog 2 blikken Kriekbier staan van 33 cl en heb deze gebruikt.
Pour the beer over the rabbit and scrape the brown bits on the bottom. In the recipe they used brown beer but I still had 2 cans of cherry beer of 33 cl and I used this.
Voeg de graanmosterd en de appel-perenstroop toe en kruid met laurier, tijm, kruidnagel, peper en zout. Zet een deksel op de pan en laat 60 minuten op een zacht vuur sudderen.
Add the mustard and apple-pear syrup and season with bay leaves, thyme, cloves, pepper and salt. Put a lid on the pan and let it all simmer for 60 minutes on a medium heat.
Snij het witloof in 2. Smelt een klontje boter in een pan en stoof het witloof aan. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en giet een klein scheutje water in de pan.
Cut the Belgian endive in 2. Melt a lump of butter in a pan and add the Belgian endive. Season with pepper, salt and nutmeg and pour a little bit of water into the pan.
Zet het deksel op de pan en laat gaar worden op een laag vuur.
Put the lid on the pan and let it cook on a low heat.
Ik heb er kroketjes bij geserveerd.
I served croquettes with it.
English version in red
Hallo,
Vandaag stond er een konijntje op het menu. Ik heb een parkkonijn gekozen. Die beestjes worden niet in kooien gekweekt maar in een soort park, dus in de vrije natuur, met tal van speeltjes en elke dag vers gras en vers hooi. Niet dat ik mijn geweten moet sussen, maar ik vind het wel aangenaam te weten dat die beestjes toch een mooi leven hebben gehad.
Hey,
Today I put rabbit on the menu. I have chosen a park rabbit. These animals are not cultivated in cages but in a kind of park, so in full nature, with lots of toys and fresh grass and fresh hay every day. Not that my conscience is bothering me, but it's somehow nice to know that those little creatures have had a good life.
Watch my video and see how I prepare it,
- 1 konijn in stukken - 1 rabbit in pieces
- 2 flesjes Kriek (of bruin bier)- 2 bottles of cherry beer (or brown beer)
- 2 kruidnagels - 2 cloves
- 4 takjes tijm - 4 sprigs of thyme
- 4 blaadjes laurier - 4 bay leaves
- 1 eetlepel appel-perenstroop - 1 tbsp of apple-pear sirop
- 2 eetlepels graanmosterd - 2 tbsp of grain mustard
- 2 eetlepels bloem - 2 tbsp of flour
- 2 teentjes knoflook - 2 cloves of garlic
- 3 uien - 3 onions
- 2 a 3 stronkjes witloof - 2 to 3 Belgian endives
- 250 g champignons - 250 g of mushrooms
- 100 g spekblokjes - 100 g of mushrooms
- boter - butter
- nootmuskaat - nutmeg
- peper en zout - pepper and salt
Zo ga je te werk - Instructions
Pel en snipper de uien. Pers de lookteentjes. Snij de schoongemaakte champignons in kwartjes.
Peel and chop the onions. Press the garlic cloves. Cut the cleaned mushrooms into quarters.
Smelt een flinke klont boter in een grote pan. Kruid het konijn flink met peper en zout en kleur het rondom aan in de boter. Ik heb het in 2 keer gedaan want mijn pan was niet groot genoeg.
Haal het konijn uit de pan.
Melt a large lump of butter in a large pan. Season the rabbit thoroughly with salt and pepper and color it around in the butter. I did it in 2 times, because my pan was not big enough.
Remove the rabbit from the pan.
Bak de spekjes in hetzelfde vet.
Fry the bacon in the same fat.
Doe er de champignons bij en stoof ze aan.
Add the mushrooms and fry them.
Voeg er de uien en knoflook aan toe en laat ze mee stoven.
Add the onions and garlic and let them simmer.
Strooi er bloem over en roer goed om. Laat de bloem even mee bakken. Leg het konijn terug in de pan.
Sprinkle some flour and stir well. Let the flour bake for a while. Put the rabbit back in the pan.
Giet het bier bij het konijn en schraap de aanbaksels op de bodem los. In het recept gebruikten ze bruin bier maar ik had nog 2 blikken Kriekbier staan van 33 cl en heb deze gebruikt.
Pour the beer over the rabbit and scrape the brown bits on the bottom. In the recipe they used brown beer but I still had 2 cans of cherry beer of 33 cl and I used this.
Voeg de graanmosterd en de appel-perenstroop toe en kruid met laurier, tijm, kruidnagel, peper en zout. Zet een deksel op de pan en laat 60 minuten op een zacht vuur sudderen.
Add the mustard and apple-pear syrup and season with bay leaves, thyme, cloves, pepper and salt. Put a lid on the pan and let it all simmer for 60 minutes on a medium heat.
Snij het witloof in 2. Smelt een klontje boter in een pan en stoof het witloof aan. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en giet een klein scheutje water in de pan.
Cut the Belgian endive in 2. Melt a lump of butter in a pan and add the Belgian endive. Season with pepper, salt and nutmeg and pour a little bit of water into the pan.
Zet het deksel op de pan en laat gaar worden op een laag vuur.
Put the lid on the pan and let it cook on a low heat.
I served croquettes with it.
Bon appétit!
For all my recipes, click on the following link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/
PLEASE SUBSCRIBE TO MY YOUTUBE CHANNEL
Reacties
Een reactie posten