Soepje met verse groenten - Soup with fresh vegetables

Follow my blog with Bloglovin
English version in red

Hallo,
Een lekker soepje smaakt altijd. Je kunt honderden soorten soep maken maar ik heb het gehouden op een klassieke groentensoep met versgesneden groentjes.

Hey,
Soup always makes me happy. You can make hundreds of kinds of soup, but today I've prepared a classic vegetable soup with freshly cut vegetables.



Ingrediënten - Ingredients (2,5 l)
  • 1 prei - 1 leek
  • 3 à 4 stengels selder - 3 to 4 stalks of celery
  • 2 grote uien - 2 big onions
  • 4 à 5 wortelen - 4 to 5 carrots
  • 3 aardappelen - 3 potatoes
  • 3 à 4 tomaten - 3 to 4 tomatoes
  • 1 el tomatenpuree - 1 tbsp of tomato puree
  • een kruidentuiltje (tijm en laurier) - 1 bouquet garni (thyme and bay leaf)
  • 5 runds- (of groenten-) bouillonblokjes - 5 cubes of beef/vegetable stock
  • rozemarijn - rosemary
  • marjolein - marjoram
  • peper en zout - pepper and salt

Zo ga je te werk - Instructions

Snij eerst alle groenten fijn. Het mag echt fijn want de soep wordt niet gemixt.
First cut all the vegetables. Cut them very finely because the soup will not be mixed.
Smelt een klontje boter in een grote kom en stoof de groentjes wat aan. Ik begin altijd eerst met de ajuin, dan de prei, vervolgens de selder, de wortelen en de aardappeltjes. Als laatste de tomaten.
Melt a lump of butter in a large pot and fry the vegetables. I always start with the onion, then the leek, then the celery, the carrots and the potatoes. Finally the tomatoes.
Giet er 2,5 liter water bij, samen met 5 bouillonblokjes (1 per halve liter). Ik had ook nog ingevroren bouillon van mijn rundstong (http://dominiqueskekitchen.blogspot.be/2017/10/rundstong-in-madeiraus-beef-tongue-in.html) en heb er ook een stuk of 6 bijgedaan.
Pour 2.5 liters of water together with 5 cubes of beef or vegetbale stock (1 per half liter). I also had frozen stock of my beef tongue in the freezer (http://dominiqueskekitchen.blogspot.be/2017/10/rundstong-in-madeiraus-beef-tongue-in.html) and also added 6 pieces.

Voeg de tomatenpuree toe en het kruidentuiltje.
Add the tomato puree and the bouquet garni.
Laat een 20-tal minuten koken met het deksel erop maar een beetje gekanteld.
Cook for 20 minutes with the lid on it, but slightly tilted.

Proef of de groentjes zacht zijn en of de soep voldoende gekruid is. Ik heb er nog wat peper, gedroogde rozemarijn en marjolein bijgedaan. Haal het kruidentuiltje uit de soep.
Taste whether the vegetables are soft and whether the soup is sufficiently seasoned. I have added some pepper, dried rosemary and marjoram. Remove the bouquet garni from the soup.

Bon appétit!

Voor al mijn recepten, klik op volgende link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/
For all my recipes, click on the following link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/


Reacties