Vispotje met prei, wortel en champignons - Fish stew with leek, carrots and mushrooms*
Follow my blog with Bloglovin
English version in red
Hallo,
Ik had nog pangasius in de diepvries zitten. Er lagen nog wat champignons in de koelkast van mijn gerechtje"gevulde kalkoenlapjes" (http://dominiqueskekitchen.blogspot.be/2017/11/gevulde-kalkoenlapjes-met-broccolipuree.html) en ook nog prei van mijn gerechtje"preischotel met gehakt en spitskool" (http://dominiqueskekitchen.blogspot.be/2017/11/preischotel-met-gehakt-en-spitskool.html). Dus zocht ik een receptje met deze ingrediënten. Het is een vispotje geworden met prei, wortelen en champignons in een lekker roomsausje. Je kunt er uiteraard ook nog andere soorten vis bij doen, zoals zalm of gamba's. Ik heb er op het einde nog wat garnaaltjes doorgemengd. Garnaaltjes altijd op het einde bijdoen anders worden ze taai.
Hey,
I still had pangasius in the freezer. There were also still some mushrooms in the fridge of my dish "stuffed turkey escalopes" (http://dominiqueskekitchen.blogspot.be/2017/11/gevulde-kalkoenlapjes-met-broccolipuree.html) and also some leek from my dish "oven dish with leek, minced meat and pointed cabbage "(http://dominiqueskekitchen.blogspot.be/2017/11/preischotel-met-gehakt-en-spitskool.html). So I searched for a recipe with these ingredients. It has become a fish stew with leek, carrots and mushrooms in a delicious cream sauce. You can of course also add other types of fish, such as salmon or prawns. I added some shrimps at the end.
Ingrediënten - Ingredients (2 à 3p)
Zo ga je te werk - Instructions
Spoel de prei en snij in fijne reepjes (julienne), schil de wortelen en snij ook in smalle reepjes, borstel de champignons schoon en snij in 2 en dan in schijfjes.
Rinse the leek and cut into thin strips (julienne), peel the carrots and cut into thin strips, clean the mushroom and cut in 2 and then in slices.
Doe wat boter in een pan en stoof de groentjes een 5-tal minuutjes een beetje gaar. Kruid met wat peper en zout.
Put some butter in a pot and fry the vegetables for about 5 minutes. Season with a little pepper and salt.
Doe de groenten uit de kom en maak in dezelfde pot de saus. Begin met het klontje boter te laten smelten (mag niet bruinen). Wanneer de boter gesmolten is, voeg je de bloem toe en blijf je goed roeren tot je een koekjesgeur ruikt. Dat neemt de bloemsmaak weg. Giet er het water in en het visbouillonblokje en roer goed. Voeg ook de wijn toe en laat al roerend wat doorkoken zodat de alcohol verdampt. De saus zal nu wat indikken. Doe er de room bij en verlaag het vuur.
Remove the vegetables from the pot and make the sauce in the same pot. Start by letting the butter melt (may not turn brown). When the butter has melted, add the flour and keep stirring well until you smell biscuits. That takes away the flower flavor. Pour in the water and the fish stock cube and stir well. Add the wine as well and let it boil a little while stirring so that the alcohol evaporates. The sauce will thicken a little now. Add the cream and reduce the heat.
Voeg er nu de groentjes bij en laat op een zacht vuurtje pruttelen voor zo'n 10 minuutjes.
Now add the vegetables to the sauce and let it simmer on a low heat for about 10 minutes.
Ondertussen kook ik de aardappeltjes.
In the meantime, I steam the potatoes.
Snij de vis in niet te kleine stukken en kruid met peper en zout.
Cut the fish into pieces (not too small) and season with salt and pepper.
Doe de vis in de saus en roer voorzichtig om. Laat nog 5 minuutjes pruttelen. Dan is de vis gaar.
Put the fish in the sauce and gently stir. Let it simmer for another 5 minutes. Then the fish is done.
De laatste 2 minuten heb ik de garnaaltjes erbij gedaan.
The last 2 minutes I added the shrimps.
Proef nog even of het nog bijgekruid moet worden.
Taste whether it needs to be seasoned a bit more with pepper and salt.
Serveer met de gekookte aardappeltjes en werk af met nog wat garnaaltjes en peterselie.
Serve with the cooked potatoes and garnish with some shrimps and parsley.
English version in red
Hallo,
Ik had nog pangasius in de diepvries zitten. Er lagen nog wat champignons in de koelkast van mijn gerechtje"gevulde kalkoenlapjes" (http://dominiqueskekitchen.blogspot.be/2017/11/gevulde-kalkoenlapjes-met-broccolipuree.html) en ook nog prei van mijn gerechtje"preischotel met gehakt en spitskool" (http://dominiqueskekitchen.blogspot.be/2017/11/preischotel-met-gehakt-en-spitskool.html). Dus zocht ik een receptje met deze ingrediënten. Het is een vispotje geworden met prei, wortelen en champignons in een lekker roomsausje. Je kunt er uiteraard ook nog andere soorten vis bij doen, zoals zalm of gamba's. Ik heb er op het einde nog wat garnaaltjes doorgemengd. Garnaaltjes altijd op het einde bijdoen anders worden ze taai.
Hey,
I still had pangasius in the freezer. There were also still some mushrooms in the fridge of my dish "stuffed turkey escalopes" (http://dominiqueskekitchen.blogspot.be/2017/11/gevulde-kalkoenlapjes-met-broccolipuree.html) and also some leek from my dish "oven dish with leek, minced meat and pointed cabbage "(http://dominiqueskekitchen.blogspot.be/2017/11/preischotel-met-gehakt-en-spitskool.html). So I searched for a recipe with these ingredients. It has become a fish stew with leek, carrots and mushrooms in a delicious cream sauce. You can of course also add other types of fish, such as salmon or prawns. I added some shrimps at the end.
Watch my video and see how I prepare it,
- 2 pangasiusfilets - 2 pangasius fillets
- 100 g garnalen- 100 g of shrimps
- 1 prei - 1 leek
- 2 wortelen - 2 carrots
- 8 champignons - 8 mushrooms
- 25 g boter - 25 g of butter
- 30 g bloem - 30 g of flour
- 500 ml water + 1 blokje visbouillon - 500 ml of water + 1 fish stock cube
- 100 ml room -100 ml of cream
- 50 ml witte wijn - 50 ml of white wine
Zo ga je te werk - Instructions
Spoel de prei en snij in fijne reepjes (julienne), schil de wortelen en snij ook in smalle reepjes, borstel de champignons schoon en snij in 2 en dan in schijfjes.
Rinse the leek and cut into thin strips (julienne), peel the carrots and cut into thin strips, clean the mushroom and cut in 2 and then in slices.
Doe wat boter in een pan en stoof de groentjes een 5-tal minuutjes een beetje gaar. Kruid met wat peper en zout.
Put some butter in a pot and fry the vegetables for about 5 minutes. Season with a little pepper and salt.
Doe de groenten uit de kom en maak in dezelfde pot de saus. Begin met het klontje boter te laten smelten (mag niet bruinen). Wanneer de boter gesmolten is, voeg je de bloem toe en blijf je goed roeren tot je een koekjesgeur ruikt. Dat neemt de bloemsmaak weg. Giet er het water in en het visbouillonblokje en roer goed. Voeg ook de wijn toe en laat al roerend wat doorkoken zodat de alcohol verdampt. De saus zal nu wat indikken. Doe er de room bij en verlaag het vuur.
Remove the vegetables from the pot and make the sauce in the same pot. Start by letting the butter melt (may not turn brown). When the butter has melted, add the flour and keep stirring well until you smell biscuits. That takes away the flower flavor. Pour in the water and the fish stock cube and stir well. Add the wine as well and let it boil a little while stirring so that the alcohol evaporates. The sauce will thicken a little now. Add the cream and reduce the heat.
Voeg er nu de groentjes bij en laat op een zacht vuurtje pruttelen voor zo'n 10 minuutjes.
Now add the vegetables to the sauce and let it simmer on a low heat for about 10 minutes.
Ondertussen kook ik de aardappeltjes.
In the meantime, I steam the potatoes.
Snij de vis in niet te kleine stukken en kruid met peper en zout.
Cut the fish into pieces (not too small) and season with salt and pepper.
Doe de vis in de saus en roer voorzichtig om. Laat nog 5 minuutjes pruttelen. Dan is de vis gaar.
Put the fish in the sauce and gently stir. Let it simmer for another 5 minutes. Then the fish is done.
De laatste 2 minuten heb ik de garnaaltjes erbij gedaan.
The last 2 minutes I added the shrimps.
Proef nog even of het nog bijgekruid moet worden.
Taste whether it needs to be seasoned a bit more with pepper and salt.
Serveer met de gekookte aardappeltjes en werk af met nog wat garnaaltjes en peterselie.
Serve with the cooked potatoes and garnish with some shrimps and parsley.
Bon appétit!
For all my recipes, click on the following link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/
Reacties
Een reactie posten