Bloemkool uit de oven - Cauliflower out of the oven

English version in red

Hallo,
Ik hou ontzettend veel van bloemkool. Zoals velen onder jullie maak ik bloemkool altijd klaar met een witte saus. Nu wou ik er eens iets anders mee doen en ik moet zeggen, het is heerlijk en super eenvoudig.

Hey,
I love cauliflower a lot. Like many of you, I always prepare cauliflower with a white sauce. Now I wanted to do something different with it and I must say, it is delicious and super simple.



Ingrediënten - Ingredients
  • 1 bloemkool - 1 cauliflower
  • klein bosje verse peterselie - a small bunch of parsley
  • 100 gram geraspte Parmezaan of verkruimelde fetakaas - 100 g of grated Parmesan or crumbled Feta cheese
  • 1 citroen - 1 lemon
Zo ga je te werk - Instructions
Verwarm de oven voor op 220°C. 
Preheat the oven to 220°C.

Snij de bloemkool in roosjes.
Cut the cauliflower in florets.
Plaats deze in een grote kom. Bestrooi met wat peper en zout en besprenkel met olijfolie. 
Put them in a bowl. Season with some pepper and salt and sprinkle with some olive oil.
Verdeel de roosjes vervolgens over een met bakpapier beklede bakplaat.
Divide the florets on a baking tray covered with baking paper.
Schuif ze in de oven voor ongeveer 15 minuten totdat ze goudbruin en zacht zijn. 
Put them in the oven for 15 minutes until they're soft.
Doe de kool weer in de kom en meng hier fijngesneden peterselie, geraspte Parmezaan of verbrokkelde feta en citroensap door. 
Put the cauliflower in the bowl again and add the finely chopped parsley, grated Parmesan or Feta and the lemon juice. Mingle carefully.
Rooster nog ongeveer 10 minuten en klaar ben je!
Put back on the baking tray and let it roast in the oven for another 10 minutes.

Bon appétit! 


Reacties