Een sappig koteletje - A juicy pork chop
English version in red
Hallo,
Varkenskoteletjes.... altijd lekker. Maar hoe bak je ze nu het best? Ik bedoel maar, soms zijn te droog, soms zijn ze niet genoeg gebakken. Alles hangt natuurlijk ook af van de dikte van de kotelet. Ik heb ze graag niet te dun maar ook niet te dik. Zo'n vingerdik is ideaal voor mij.
Enkele tips :
Zorg er voor dat het vlees op kamertemperatuur is. Haal het dus een paar uur voor het bereiden uit de frigo. Zo moet het minder lang bakken en is de binnenkant niet meer koud. Maar dat is eigenlijk voor elk vlees zo.
Dep het vlees met keukenpapier goed droog, dan krijg je een krokant korstje.
Kruid met peper, zout en een beetje nootmuskaat. Nootmuskaat en koteletjes gaan zeer goed samen.
Zet uw pan op een hete plaat en laat goed heet worden. Doe er dan een klomp boter in en leg er de koteletjes in. Zorg ervoor dat de pan niet te groot is. Ik bedoel hiermee dat de koteletjes het best de hele pan in beslag nemen, anders gaat het vet te snel verbranden.
Laat ze 2 minuten bakken aan beide zijden op een hoog vuur.
Haal ze eruit en laat ze nog even rusten in aluminiumfolie (blinkende zijde naar binnen).
Hey,
Pork chops .... always tasty. But how is the best way to cook them? I mean, sometimes they are too dry, sometimes they are not fried enough. Of course, it also depends on the thickness of the pork chop. I do not like them too thin but neither too thick. As thick as a finger is ideal for me.
A few tips :
Make sure the meat is at room temperature. So get it out of the fridge a few hours before cooking. Then, it has to bake less long and the inside is no longer cold. But that is actually the case for every kind of meat. Always at room temperature.
Dry the meat with paper towels to get that crispy crust.
Season with pepper, salt and a little nutmeg. Nutmeg and pork chops go very well together.
Put your pan on a hot plate and let it get hot. Then put in a lump of butter and put in the chops. Make sure the pan is not too big. I mean it's better the chops cover the whole pan, otherwise the fat will burn too quickly.
Hallo,
Varkenskoteletjes.... altijd lekker. Maar hoe bak je ze nu het best? Ik bedoel maar, soms zijn te droog, soms zijn ze niet genoeg gebakken. Alles hangt natuurlijk ook af van de dikte van de kotelet. Ik heb ze graag niet te dun maar ook niet te dik. Zo'n vingerdik is ideaal voor mij.
Enkele tips :
Zorg er voor dat het vlees op kamertemperatuur is. Haal het dus een paar uur voor het bereiden uit de frigo. Zo moet het minder lang bakken en is de binnenkant niet meer koud. Maar dat is eigenlijk voor elk vlees zo.
Dep het vlees met keukenpapier goed droog, dan krijg je een krokant korstje.
Kruid met peper, zout en een beetje nootmuskaat. Nootmuskaat en koteletjes gaan zeer goed samen.
Zet uw pan op een hete plaat en laat goed heet worden. Doe er dan een klomp boter in en leg er de koteletjes in. Zorg ervoor dat de pan niet te groot is. Ik bedoel hiermee dat de koteletjes het best de hele pan in beslag nemen, anders gaat het vet te snel verbranden.
Laat ze 2 minuten bakken aan beide zijden op een hoog vuur.
Haal ze eruit en laat ze nog even rusten in aluminiumfolie (blinkende zijde naar binnen).
Hey,
Pork chops .... always tasty. But how is the best way to cook them? I mean, sometimes they are too dry, sometimes they are not fried enough. Of course, it also depends on the thickness of the pork chop. I do not like them too thin but neither too thick. As thick as a finger is ideal for me.
A few tips :
Make sure the meat is at room temperature. So get it out of the fridge a few hours before cooking. Then, it has to bake less long and the inside is no longer cold. But that is actually the case for every kind of meat. Always at room temperature.
Dry the meat with paper towels to get that crispy crust.
Season with pepper, salt and a little nutmeg. Nutmeg and pork chops go very well together.
Put your pan on a hot plate and let it get hot. Then put in a lump of butter and put in the chops. Make sure the pan is not too big. I mean it's better the chops cover the whole pan, otherwise the fat will burn too quickly.
Bon appétit!
For all my recipes, click on the following link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/
Reacties
Een reactie posten