Gegrilde kip, butternut, guacamole en rijst - Roasted chicken, butternut squash and guacamole rice bowl
Follow my blog with Bloglovin
English version in red
Hallo,
Hier ben ik weer. Zoals gezegd hebben we 3 dagen op rij van de winterse hutsepot gegeten (http://dominiqueskekitchen.blogspot.be/2017/12/winterse-hutsepot-winter-stew.html) dus veel heb ik niet moeten koken. Maar nu hebben we het wel gehad met al die hutsepot en stond er weer iets anders op het menu. Iets Mexicaans deze keer. Gegrilde kip met butternut, ook wel muskaatpompoen genoemd, guacamole en volkorenrijst. Heel eenvoudig klaar te maken en super gezond.
Hey,
Here I am again. As I said, we have been eating winter stew for 3 days in a row (http://dominiqueskekitchen.blogspot.be/2017/12/winterse-hutsepot-winter-stew.html) so I did not have to cook much. But now we have had it with all that stew and it was high time for something else. Something Mexican this time. Grilled chicken with butternut squash, guacamole and wholemeal rice. Very easy to prepare and super healthy.
Ingrediënten - Ingredients (2p)
Zo ga je te werk - Instructions
Verwarm de oven voor op 230C°/450F
Pre-heat the oven to 230°C/450F.
Begin met de guacamole. Ontdoe de avocado van de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Snij het sjalotje en de look fijn. Snij de helft van de korander fijn. Doe alles in een cutter en voeg het citroensap, peper en zout aan toe. Proef.
Start with the guacamole. Remove the pit from the avocado and spoon out the flesh. Chop the shallot and the garlic. Chop half of the cilantro. Put everything in a cutter and add the lemon juice, pepper and salt. Taste and put in the fridge.
Pel de butternut, haal de pitten eruit en snij in blokjes. Snij de rode ui in halve ringen.
Peel the butternut, remove the seeds and cut into cubes. Cut the red onion into half rings.
Bedek een bakplaat met aluminiumfolie of bakpapier.
Line a baking sheet with aluminum foil or baking paper and set aside.
Neem een klein kom en doe er de komijn in, het chilipoeder, het pili-pilipoeder, het grof zout en de peper en vermeng.
In a small bowl or ramekin, mix the cumin, chili powder, pili-pilipowder and kosher salt and pepper together.
Neem een iets grotere kom en doe er de blokjes butternut en uiringen in. Overgiet met 1 el olijfolie en doe er 2 theelepels van de kruidenmix bij.
In a medium size bowl, add the butternut squash and onions. Drizzle with 1 tablespoon of olive oil and sprinkle with 2 teaspoons of the seasoning mix.
Roer alles goed om en leg de groenten op de bakplaat.
Toss and spread out the veggies on the sheet pan.
Neem dezelfde kom, doe er de kip in en voeg 1 el olijfolie toe. Doe er nu de rest van het kruidenmengsel bij en vermeng goed zodat de kip aan alle kanten gekruid is.
In the same bowl, add the chicken and drizzle with the remaining olive oil. Sprinkle with the remainder of the seasoning and toss to coat well.
Leg nu ook de kip op de bakplaat naast de groenten.
Place the chicken on the foil lined sheet pan. Do not layer on the vegetables, but instead lay alongside.
Plaats de bakplaat in het midden van de oven voor zo'n 15 à 20 minuten. Prik eens in een pompoenblokje voor de gewenste gaartijd.
Place the sheet pan on the middle rack of the hot oven and cook for 15 à 20 minutes. Do not disturb the vegetables or chicken so that they develop a caramelized crust.
Kook ondertussen de rijst gaar volgens de verpakking. Snij de rest van de koriander wat fijner en vermeng in de rijst. Verwarm de bonen in een klein kommetje op het vuur of nog beter in de microgolf.
Meantime, cook the brown rice according to package directions. Stir in the rest of the chopped cilantro and keep warm. Warm the beans in a small saucepan or the microwave and keep warm.
Snij de kipfilets in stukken.
Slice or chop the chicken breast.
Doe rijst in een mooie kom en werk verder af met de kip, de zwarte bonen, de geroosterde butternut en rode ui. Lepel er de guacamole op (eventueel ook wat zure room mocht je dat staan hebben) en werk af met wat blaadjes koriander.
Assemble the bowls by layering the chicken with the brown rice, the black beans, the butternut squash and roasted onion. Top with guacamole and garnish with cilantro leaves and serve.
English version in red
Hallo,
Hier ben ik weer. Zoals gezegd hebben we 3 dagen op rij van de winterse hutsepot gegeten (http://dominiqueskekitchen.blogspot.be/2017/12/winterse-hutsepot-winter-stew.html) dus veel heb ik niet moeten koken. Maar nu hebben we het wel gehad met al die hutsepot en stond er weer iets anders op het menu. Iets Mexicaans deze keer. Gegrilde kip met butternut, ook wel muskaatpompoen genoemd, guacamole en volkorenrijst. Heel eenvoudig klaar te maken en super gezond.
Hey,
Here I am again. As I said, we have been eating winter stew for 3 days in a row (http://dominiqueskekitchen.blogspot.be/2017/12/winterse-hutsepot-winter-stew.html) so I did not have to cook much. But now we have had it with all that stew and it was high time for something else. Something Mexican this time. Grilled chicken with butternut squash, guacamole and wholemeal rice. Very easy to prepare and super healthy.
Watch my video and see how I prepare it,
- 160 g volkoren rijst - 160 g long-grain brown rice
- 80 à 100 g zwarte bonen (blik) - 80 to 100 g black beans (can)
- 1 grote bos koriander - a big bunch of cilantro (leaves), chopped, plus more for garnish
- 2 theelepels gemalen komijn - 2 teaspoons ground cumin
- 2 theelepels gemalen chilipeper - 2 teaspoons ground chili pepper
- een snuifje pili-pili poeder - a pinch of pili-pili powder
- 1 theelepel grof zout - 1 teaspoon kosher salt
- 1 theelepel vers gemalen zwarte peper - 1 teaspoon freshly ground black pepper
- 2 el olijfolie - 2 tablespoons olive oil, divided
- +/- 450 g butternut in blokjes - +/- 450 g cubed butternut squash
- 1 rode ui in halve ringen - 1 red onion, sliced into ¼-inch slices
- 400 g kipfilet in de lengte in 2 gesneden - 400 g skinless, boneless chicken breasts, trimmed and cut in half lengthwises
- 1 rijpe avocado - 1 ripe avocado
- 3 teentjes knoflook - 3 cloves of garlic
- 1 sjalot - 1 shallot
- sap van een halve citroen - juice of half a lemon
- peper en zout - pepper and salt
Zo ga je te werk - Instructions
Verwarm de oven voor op 230C°/450F
Pre-heat the oven to 230°C/450F.
Begin met de guacamole. Ontdoe de avocado van de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Snij het sjalotje en de look fijn. Snij de helft van de korander fijn. Doe alles in een cutter en voeg het citroensap, peper en zout aan toe. Proef.
Start with the guacamole. Remove the pit from the avocado and spoon out the flesh. Chop the shallot and the garlic. Chop half of the cilantro. Put everything in a cutter and add the lemon juice, pepper and salt. Taste and put in the fridge.
Pel de butternut, haal de pitten eruit en snij in blokjes. Snij de rode ui in halve ringen.
Peel the butternut, remove the seeds and cut into cubes. Cut the red onion into half rings.
Bedek een bakplaat met aluminiumfolie of bakpapier.
Line a baking sheet with aluminum foil or baking paper and set aside.
Neem een klein kom en doe er de komijn in, het chilipoeder, het pili-pilipoeder, het grof zout en de peper en vermeng.
In a small bowl or ramekin, mix the cumin, chili powder, pili-pilipowder and kosher salt and pepper together.
Neem een iets grotere kom en doe er de blokjes butternut en uiringen in. Overgiet met 1 el olijfolie en doe er 2 theelepels van de kruidenmix bij.
In a medium size bowl, add the butternut squash and onions. Drizzle with 1 tablespoon of olive oil and sprinkle with 2 teaspoons of the seasoning mix.
Roer alles goed om en leg de groenten op de bakplaat.
Toss and spread out the veggies on the sheet pan.
Neem dezelfde kom, doe er de kip in en voeg 1 el olijfolie toe. Doe er nu de rest van het kruidenmengsel bij en vermeng goed zodat de kip aan alle kanten gekruid is.
In the same bowl, add the chicken and drizzle with the remaining olive oil. Sprinkle with the remainder of the seasoning and toss to coat well.
Leg nu ook de kip op de bakplaat naast de groenten.
Place the chicken on the foil lined sheet pan. Do not layer on the vegetables, but instead lay alongside.
Plaats de bakplaat in het midden van de oven voor zo'n 15 à 20 minuten. Prik eens in een pompoenblokje voor de gewenste gaartijd.
Place the sheet pan on the middle rack of the hot oven and cook for 15 à 20 minutes. Do not disturb the vegetables or chicken so that they develop a caramelized crust.
Kook ondertussen de rijst gaar volgens de verpakking. Snij de rest van de koriander wat fijner en vermeng in de rijst. Verwarm de bonen in een klein kommetje op het vuur of nog beter in de microgolf.
Meantime, cook the brown rice according to package directions. Stir in the rest of the chopped cilantro and keep warm. Warm the beans in a small saucepan or the microwave and keep warm.
Snij de kipfilets in stukken.
Slice or chop the chicken breast.
Doe rijst in een mooie kom en werk verder af met de kip, de zwarte bonen, de geroosterde butternut en rode ui. Lepel er de guacamole op (eventueel ook wat zure room mocht je dat staan hebben) en werk af met wat blaadjes koriander.
Assemble the bowls by layering the chicken with the brown rice, the black beans, the butternut squash and roasted onion. Top with guacamole and garnish with cilantro leaves and serve.
For all my recipes, click on the following link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/
Reacties
Een reactie posten