Geroosterde portobello's met een gepocheerd eitje in een romige champignonsaus - Roasted portobello mushrooms with poached eggs in a creamy mushroom sauce

Follow my blog with Bloglovin
English version in red
Hallo,
Ik heb een leuk receptje gevonden met portobello's. Dat wou ik altijd al eens maken. Heel leuk om als voorgerechtje te serveren met de feestdagen. Er is ook spinazie in verwerkt en een gepocheerd eitje. Ik moet eerlijk toegeven... ik had nog nooit eieren gepocheerd. En.... ik moet eerlijk toegeven.... ik moet er toch nog een beetje op oefenen. Ik heb redelijk gevloekt. Het ziet er allemaal simpel uit, maar dat is het niet. Maar de aanhouder wint en uiteindelijk is het mij toch gelukt.

Hey,
I found a nice recipe with portobello mushrooms. I've always wanted to prepare portobello mushrooms once. Very nice to serve as an appetizer for Christmas. It also contains spinach and a poached egg. I must admit honestly ... I had never poached eggs before. And .... I have to admit honestly ... I still have to practice a bit. I have cursed a lot. It all looks simple, but it is not. But I'm not a quitter so in the end I succeeded.




Ingrediënten - Ingredients 
  •  2 el olijfolie - 2 tablespoons oil
  •  4 portobello's, steeltjes verwijderd - 4 portobello mushrooms, stems removed
  •  zout en peper - salt and pepper to taste
  •  25 g gedroogd eekhoorntjesbrood - 1 ounce dried porcini mushrooms
  •  90 ml heet water - 1/2 cup hot water
  •  1 el boter - 1 tablespoon butter
  •  1 sjalot, fijngesnipperd - 1 shallot, finely diced
  •  1 teentje knoflook, fijngesnipperd - 1 clove garlic, chopped
  •  1 el verse tijm, fijngesneden - 1 tbsp thyme, chopped
  •  90 ml room of iets meer - 1/2 cup cream
  •  90 g geraspte Parmezaan - 1/2 cup parmigiano reggiano (parmesan), grated
  •  200 g verse spinazie, gestoomd en uitgelekt - 10 ounces spinach, steamed and squeezed to drain
  •  4 eieren - 4 eggs

Zo ga je te werk - Instructions
Verwarm de oven voor op 200°C/400F.
Pre-heat the oven to 200°C/400F.

Laat het gedroogd eekhoorntjesbrood zo'n 20 minuten weken in heet water. 
Soak the dried porcini mushrooms in the hot water for 20 minutes.

Smeer de portobello's met een borsteltje in met olijfolie, kruid met peper en zout. Bak ze gaar in de oven, tussen de 10 à 30 minuten, afhankelijk van de dikte, met de plaatjes naar boven en laat ze afkoelen.
Brush the portobello mushrooms with the oil, season with salt and pepper, bake in a preheated 400F/200C oven until tender, about 10-30 minutes, with the gill side up and set them aside to cool. (Note: Roasting time can vary greatly depending on how thick your mushrooms are.)

Giet het eekhoorntjesbrood af maar vang de vloeistof op. Hak ze wat fijner, net zoals de sjalot, de look en de tijm.
Drain the porcini mushrooms and chop them reserving the water. Also chop the shallot, the garlic and the thyme.

Smelt boter in een pan op middelmatige warmte. Doe er het eekhoorntjesbrood in, de sjalot, de look, de tijm, zout en peper en laat 2 minuutjes sauteren.
Melt the butter in a pan over medium heat. Add the porcini mushrooms, shallots, garlic, thyme, salt and pepper and saute for 2 minutes.

Voeg nu het water toe waarin het eekhoorntjesbrood geweekt is en laat zo'n 3 à 5 minuutjes sudderen tot het tot de helft gereduceerd is.
Add the reserved water and simmer at medium-high until reduced by half, about 3-5 minutes.

Voeg de room en de Parmezaanse kaas toe en laat het nog 2 à 4 minuutjes sudderen tot de saus ingedikt is.
Add the cream and parmigiano reggiano and simmer until it thickens, about 2-4 minutes.



De spinazie heb ik ondertussen al gestoomd en laten uitlekken.
Meantime I already steamed the spinach and squeezed to drain.


 
Breng een grote pot water aan de kook en verlaag dan de temperatuur naar middelmatig. Breek een ei in een kom, roer met een houten lepel in de kom zodat er een draaikolk ontstaat en laat het ei erin glijden. Doe hetzelfde voor de andere eieren. Laat het ei garen tot het eiwit gestold is maar de eidooer nog niet. Dat duurt zo'n 2 à 3 minuutjes en vis het ei dan uit het water met een schuimspaan.
Daar heb ik geen foto kunnen van nemen want ik was teveel aan het vechten met die eieren ;-)
Bring a large pot of water to a boil and reduce the heat to medium.Crack an egg into a bowl, swirl the water in the pot and pour the egg from the bowl into the water and repeat for another egg.Let the eggs cook until the whites are set but the yolks are not, about 2-3 minutes and fish them out.
Unfortunately I wasn't able to take pictures because I was fighting against the eggs ;-)

Leg de portobello's op een bord, verdeel er de spinazie over, leg daar het gepocheerd ei op en overgiet met de heerlijke champignonsaus.
Divide the mushrooms between two plates, top with the spinach, the poached eggs and then pour on the mushroom sauce.
Bon appétit!

Voor al mijn recepten, klik op volgende link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/ 
For all my recipes, click on the following link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/


Reacties