Goulash

Follow my blog with Bloglovin
English version in red
Hallo,
In juni heb ik al eens goulash gemaakt maar vandaag had ik er weer zin in. Deze keer heb ik er ook champignons aan toegevoegd en kalfsfond.

Hey,
In June I already made goulash once, but today I wanted to make it again. This time I also added mushrooms and veal stock.


Ingrediënten - Ingredients (3 à 4p)
  • 800 g rundsvlees in stukken - 800 g beef in pieces
  • 125 g spekblokjes (gezouten) - 125 g of bacon cubes (salted)
  • 2 grote uien - 2 big onions
  • 2 teentjes look - 2 cloves of garlic
  • 250 g champignons - 250 g of mushrooms
  • 2 rode paprika's - 2 red bell peppers
  • 1 el paprikapoeder - 1 tbsp of paprika powder
  • 1 kl karwijzaadjes - 1 tsp of  caraway seed
  • 1 kl oregano - 1 tsp of oregano
  • 1 kl marjolein -1 tsp of marjoram
  • 1,5 el tomatenpuree - 1,5 tbsp of tomato puree
  • 150 ml rode wijn - 150 ml of red wine
  • 1 à 2 kopjes kalfsfond - 1 to 2 glasses of veal stock
  • 25 g boter - 25 g of butter
  • peper en zout - pepper and salt


Zo ga je te werk - Instructions
Snipper de uien, pel de lookteentjes en sla ze met een groot mes plat, snij de champignons in 4 en de paprika's in blokjes. Mag ik jullie ook even attent maken op het mooie, vervroegde kerstgeschenk dat ik van mijn ventje heb gekregen, nl. een mooi en vlijmscherp mes met mijn logo ingegraveerd. Hartelijk dank daarvoor baby.
Chop the onions, peel the garlic and smash it, cut the mushrooms in quarters and the bell peppers in pieces. May I draw your attention to the early Christmas' present I got from my partner. He surprised me with a beautiful and very sharp knife in which my logo is engraved. Thank you so very much baby.


Neem een grote pot, laat de boter smelten en bak de spekblokjes wat aan. Schep ze met een schuimspaan uit de pot en laat ze uitlekken op wat keukenpapier.
Take a large pot and melt the butter. Start baking the bacon cubes. Spoon them out of the pot and put them on some kitchen paper.



Dep het vlees droog en kruid met peper en zout. Bak het rondom bruin in het vet van de spekblokjes. Doe ze niet allemaal tegelijk in de pot want dan zakt de temperatuur te snel. Ik heb ze in 3 keer gebakken. Je kunt altijd een beetje boter toevoegen.
Dry the meat with some kitchen paper and season with pepper and salt. Bake them in the bacon fat. Don't bake them all at once because this will lower the temperature too fast. I baked them in 3 times. You can always add some extra butter.

Haal het vlees uit de pot en hou apart. Bak nu de uien en knoflook, samen met de paprika in dezelfde pot.
Remove the meat from the pot. Now fry the onions and garlic, together with the paprika powder in the same pot.
Voeg er dan de chamignons aan toe en laat ze nog even meestoven.
Add the mushrooms and let them fry a bit as well.
Voeg er dan het vlees weer aan toe.
Add the meat to the vegetables again..

Doe er nu de tomatenpuree, oregano, karwij en marjolein bij. Roer goed om. Laat de tomatenpuree even meebakken. Dit neemt de wrange smaak weg.
Now add the tomato puree, the oregano, the caraway and the marjoram. Allow the tomato puree to bake a bit. This takes away the sour taste.

Giet er dan de wijn bij en de kalfsfond.
Pour in the wine and the veal stock.

Draai het vuur op een lage stand, zet het deksel op de pot en laat 1,5 u sudderen. Controleer af en toe of er nog voldoende vocht in zit. Zoniet, kun je er nog wat kalfsfond aan toevoegen.
Reduce the heat, put on the lid and let it simmer for 1,5 hours. Check now and then if there is still enough liquid. If not, you can add some more veal stock.

Voeg er na 1,5u pruttelen de spekjes en de paprika bij. Laat nog rustig 30 minuten verder pruttelen.
After 1,5 hours, add the bacon and the bell pepper. Let it simmer for 30 minutes more.

Ik heb er lekkere, verse frietjes bij gebakken.
I served it with fresh French fries.
Bon appétit!

Voor al mijn recepten, klik op volgende link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/ 
For all my recipes, click on the following link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/

Reacties