Oma's clementine cake - Old fashioned clementine cake

Follow my blog with Bloglovin
English version in red
Hallo
Het is nu volop de periode van de mandarijntjes en de clementijntjes. Ik heb sappige clementijntjes gekocht en heb er een lekkere, ouderwetse cake mee gemaakt, zoals oma altijd deed. Ik had geen lichtbruine basterdsuiker en heb gewone kristalsuiker gebruikt. Ook had ik geen vanille extract maar ik heb er amandelextract in gedaan.

Hey
It is now the period of the mandarin oranges and the clementines. I bought juicy clementines and I made a delicious, old-fashioned cake with it, as Grandma always did. I had no caster sugar so I used granulated sugar. I also did not have vanilla extract, but I put almond extract in it.


Ingrediënten - Ingredients

Beslag - Batter

  • 200 g boter, op kamertemperatuur - 200g butter, room temperature
  • 100 g basterdsuiker (of kristalsuiker) - 100g caster sugar (or granulated sugar)
  • 100 g bruine suiker - 100g brown sugar
  • 3 eieren - 3 eggs
  • 5 ml vanille (of amandel) extract - 5ml vanilla (or almond) extract
  • zeste en sap van 4 clementijnen - zest and juice of 4 clementines
  • 200 g bloem - 200g flour
  • 2 el (10 ml) bakpoeder - 2 tsp (10 ml) baking powder
  • een snuifje zout - pinch of salt
Glazuur - Glaze
  • sap van 2 clementines - juice of 2 small clementines
  • 100 g poedersuiker, gezzefd - 100 g icing sugar, sifted

Zo ga je te werk - Instructions
Verwarm de oven voor op 180°C.
Pre-heat the oven to 180°C. 

Vet een cakevorm in.
Grease a standard loaf tin.

Mix de boter en de suikers in de keukenrobot tot het licht en luchtig is.
Cream the butter and the sugars until light and fluffy.

Voeg de eieren 1 per 1 toe en laat de keukenrobot verder mixen.
Add the eggs, one a time and mix well after each addition. 

Voeg het vanille- of amandelextract toe en het sap en de zeste van de clementijnen.
Add the vanilla or almond extract and the clementine juice and zest.

Vermeng de bloem met het bakpoeder en het zout en spatel het door het eiermengsel.
Sift together the flour, baking powder and salt and fold into the egg mixture.

Giet het beslag in de ingevette cakevorm en bak voor 40 - 55 minuten in de oven tot hij mooi goudbruin is. Prik even met een mes in het midden van de cake en als er geen beslag meer aanhangt is de cake klaar. Mijn cake heeft 55 minuten nodig gehad.
Transfer the batter to the loaf tin and bake for 40 - 55 minutes until the cake is golden brown and a skewer inserted comes out clean. I had to leave it in for 55 minutes.

Haal uit de oven en laat de cake volledig afkoelen.
Remove from the oven and allow to cool completely.

Maak het glazuur door de gezeefde bloemsuiker te mengen met het sap van 2 clementijnen. Sprenkel het over de cake. Laat nog even opstijven in de koelkast.
To make the glaze, mix the icing sugar and clementine juice. Drizzle over the cake. Let it stiffen a bit in the refrigerator.


Bon appétit!
For all my recipes, click on the following link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/

Reacties