Soepje van geroosterde pompoen en tomaten - Soup of roasted pumkin and tomatoes

English version in red

Hallo
Om het eetfestijn van gisterenavond een beetje te laten zakken, maakte ik een eenvoudig soepje van geroosterde pompoen, tomaten, ui, knoflook en veel verse kruiden. Het is een receptje van Nigella Lawson. Ik kan jullie verzekeren, de geuren die uit de oven komen zijn zalig.

Hey
After an abundance of food yesterday, I made an easy soup of roasted pumpkin, tomatoes, onion, garlic and lots of fresh herbs. It is a recipe from Nigella Lawson. I can assure you, the smells coming out of the oven are blissful.



Ingrediënten - Ingredients
  • 750 gram pompoen - 750 g of pumpkin
  • 500 gram rijpe tomaten - 500 g of ripe tomatoes
  • 6 tenen knoflook (iets minder mag ook) - 6 cloves of garlic (or less)
  • 1 ui - 1 onion
  • 1 liter bouillon (kip of groenten) of meer - 1 liter of stock (chicken or vegetable) or more
  • rozemarijn - rosemary
  • tijm - thyme
  • olijfolie - olive oil
  • peper en zout - pepper and salt
Zo ga je te werk - Instructions
Was de tomaten en snijd ze in vieren. Hak de pompoen in grove stukken en schil ze. Neem een bakplaat, bedek met bakpapier en zet de oven alvast aan op 200 graden Celsius. Verspreid de tomaten en (gesneden) stukken pompoen op de bakplaat. Snijd de ui in vieren en pak een paar takjes rozemarijn en tijm. Als je geen verse kruiden hebt dan neem je gewoon gedroogde. Leg de knoflooktenen en de ui ook op de bakplaat, samen met de kruiden, wat peper en zout. Besprenkel ruimschoots met olijfolie en meng dan alles goed door elkaar met je handen. 

Wash the tomatoes and cut them in four. Chop the pumpkin into large pieces and peel them. Take a baking sheet, cover with baking paper and set the oven to 200 degrees Celsius. Spread the tomatoes and (sliced) pieces of pumpkin on the baking sheet. Cut the onion into quarters and take a few sprigs of rosemary and thyme. If you do not have fresh herbs, just take dried ones. Place the garlic cloves and the onion on the baking sheet, along with the herbs, some pepper and salt. Drizzle with olive oil and mix everything well with your hands.
Schuif de bakplaat in de oven en rooster de groentes gedurende ongeveer 40 minuten. Vind je knoflook wel lekker, maar wil je het niet te veel aanwezig laten zijn in je soep, gebruik dan 3 of 4 tenen.

Slide the baking sheet into the oven and grill the vegetables for about 40 minutes. If you like garlic, but do not want it to be too much present in your soup, use 3 or 4 cloves.

Ondertussen maak je een bouillon. Verse bouillon is natuurlijk erg lekker, maar je kunt ook gewoon een liter water koken en een bouillonblokje toevoegen. Als de groenten mooi gaar zijn haal je ze uit de oven. Verwijder de takjes van de kruiden en de schilletjes van de knoflooktenen. Doe ze in de bouillon en pureer alles met een staafmixer. Proef de soep en voeg eventueel nog wat peper of zout toe. 

In the meantime, you make a stock. Fresh stock is of course very tasty, but you can also just boil a water and add stock cubes. When the vegetables are nicely cooked, remove them from the oven. Remove the sprigs of the herbs and the skins of the garlic cloves. Put them in the stock and mix everything with a food mixer. Taste the soup and add some pepper or salt if necessary.

Bon appétit!



Reacties