Broccoli soup with curry croutons - Broccolisoep met kerriecroutons

Follow my blog with Bloglovin
English version in red
Hallo,
Ik had nog een broccoli in de koelkast liggen en ik heb er een lekker soepje van gemaakt.

Hi,
I still had some broccoli in the fridge and I made a nice soup.

Ingrediënten - Ingredients
  • 2 aardappelen, geschild en in stukken - 2 potatoes, peeled and cut in pieces
  • 500 g broccoli - 500 g broccoli
  • 2 uien, in stukken- 2 onions, cut in pieces
  • 2 l groenten (of kippen)bouillon - 2 l vegetable (or chicken) stock
  • 40 g boter - 40 g of butter
  • kruidentuiltje (tijm en laurier) - thyme and bay leaves
  • peper en zout - pepper and salt
  • broodcroutons - bread croutons
  • kerriepoeder - curry powder
Zo ga je te werk - Instructions

Snijd de broccoli in roosjes en hak de stengel in stukken. Snij de uien in stukken, schil de aardappelen en snij ook in stukken.
Cut the broccoli into florets and cut the stem into pieces. Cut the onions into pieces, peel the potatoes and cut into pieces.

Stoof de ui glazig in de boter. Roer regelmatig en voeg na enkele minuten de broccoli en de aardappelen toe.
Fry the onion in the butter. Stir regularly and add the broccoli and potatoes after a few minutes.

Schenk de bouillon bij de groenten. Voeg het kruidentuiltje en doe dit in de soep. Laat een half uurtje zacht sudderen.
Add the stock to the vegetables. Add the thyme and leaves. Let simmer for half an hour.
Verwijder het kruidentuiltje en pureer de groenten met een staafmixer. Kruid af met peper en zout.
Remove the thyme and bay leaves and mix the soup with a blender. Season with pepper and salt.

Snij 3 à 4 sneden brood in kleine stukken en bak krokant in wat boter of olijfolie. Kruid af met kerriepoeder, peper en zout.
Cut 3 to 4 slices of bread into small pieces and cook crispy in some butter or olive oil. Season with curry powder, pepper and salt
Bon appétit !
For all my recipes, click on the following link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/

PLEASE SUBSCRIBE TO MY YOUTUBE CHANNEL


Reacties