Celeriac soup with mushrooms and thyme - Knolseldersoep met champignons en tijmcroutons*
Follow me on Youtube : https://www.youtube.com/channel/UC3WCWzBIANVMUE7lO96VDWg
English version in red
Hi,
I still had half a celeriac in my fridge from my celeriac gratin (http://dominiqueskekitchen.blogspot.be/2018/02/celeriac-gratin-with-pan-seared-salmon.html) and made a delicious soup.
Hallo,
Ik had nog een halve knolselder over van mijn knolselder gratin (http://dominiqueskekitchen.blogspot.be/2018/02/celeriac-gratin-with-pan-seared-salmon.html) en heb er een heerlijk soepje van gemaakt.
Ingredients - Ingrediënten (2 liter)
Instructions - Bereiding
Peel the celeriac and the potato and cut in pieces.
Schil de knolselder en de aardappel en snij in stukken.
Peel and cut the onions.
Pel en snij de ui in stukken.
Rinse the leek white and cut in pieces.
Spoel de prei en snij in stukken.
Fry all vegetables in some butter.
Stoof alle groenten aan in wat boter.
Add the chicken stock.
Voeg de kippenbouillon toe.
Let it boil on medium heat for 20 minutes.
Laat 20 minuutjes koken op middelmatig vuur.
Cut the bread in cubes.
Snij het brood in blokjes.
Bake them crispy in some butter.
Bak ze krokant in wat boter.
Season with pepper and salt and some thyme leaves.
Kruid met peper, zout en wat verse tijm.
Bake the mushrooms in some olive oil. Season with pepper and salt.
Bak de champignons even aan in wat olijfolie en kruid met peper en zout.
Mix the soup.
Mix de soep.
Bon appétit!
English version in red
Hi,
I still had half a celeriac in my fridge from my celeriac gratin (http://dominiqueskekitchen.blogspot.be/2018/02/celeriac-gratin-with-pan-seared-salmon.html) and made a delicious soup.
Hallo,
Ik had nog een halve knolselder over van mijn knolselder gratin (http://dominiqueskekitchen.blogspot.be/2018/02/celeriac-gratin-with-pan-seared-salmon.html) en heb er een heerlijk soepje van gemaakt.
Watch my video and see how I prepare it,
- 1/2 celeriac - 1/2 knolselder
- 1 potato - 1 aardappel
- 2 onions - 2 uien
- 1 leek white - 1 preiwit
- some mushrooms - enkel champignons
- some thyme - een beetje tijm
- 2 liters of chicken stock - 2 liter kippenbouillon
- 2 slices of bread - 2 sneetjes brood
- butter - boter
- olive oil - olijfolie
- pepper and salt - peper en zout
Instructions - Bereiding
Peel the celeriac and the potato and cut in pieces.
Schil de knolselder en de aardappel en snij in stukken.
Peel and cut the onions.
Pel en snij de ui in stukken.
Rinse the leek white and cut in pieces.
Spoel de prei en snij in stukken.
Fry all vegetables in some butter.
Stoof alle groenten aan in wat boter.
Add the chicken stock.
Voeg de kippenbouillon toe.
Let it boil on medium heat for 20 minutes.
Laat 20 minuutjes koken op middelmatig vuur.
Cut the bread in cubes.
Snij het brood in blokjes.
Bake them crispy in some butter.
Bak ze krokant in wat boter.
Season with pepper and salt and some thyme leaves.
Kruid met peper, zout en wat verse tijm.
Bake the mushrooms in some olive oil. Season with pepper and salt.
Bak de champignons even aan in wat olijfolie en kruid met peper en zout.
Mix the soup.
Mix de soep.
Bon appétit!
For all my recipes, click on the following link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/
PLEASE SUBSCRIBE TO MY YOUTUBE CHANNEL
Reacties
Een reactie posten