Creamy Belgian endive soup with curry and apple - Romige witlofsoep met kerrie en appel*
Follow me on Youtube : https://www.youtube.com/channel/UC3WCWzBIANVMUE7lO96VDWg
English version in red
Hi,
This soup is one with different flavors. A bit bitter because of the chicory, soft and creamy because of the cream and a little sweet and fruity because of the apple and curry. And not to forget the saltiness of the bacon. Sooooo Good!
Hallo,
Deze soep is er eentje met verschillende smaken. Een tikkeltje bitter door het witlof, zacht en romig door de room en een beetje zoet en fruitig door de appel en de curry. En niet te vergeten het zoutige van de spekjes. Heeeerlijk !
Ingredients - Ingrediënten (2 liter)
Add the stock.
Voeg de bouillon toe.
Bring to the boil, reduce the heat, put on a lid and let it simmer until the endive is soft (+/- 30 minutes).
Breng aan de kook, verminder het vuur, zet een deksel op de pot en laat rustig sudderen tot het witlof zacht is (+/- 30 minuten).
Mix the soup with a hand mixer or in a blender.
Mix de soep met een handmixer of in de blender.
Bake the bacon without using any oil.
Bak de spekjes zonder vetstof.
Add to the mixed soup.
Voeg ze bij de soep.
Cut the parsley finely.
Snij de peterselie fijn.
Add to the soup.
Voeg bij de soep.
English version in red
Hi,
This soup is one with different flavors. A bit bitter because of the chicory, soft and creamy because of the cream and a little sweet and fruity because of the apple and curry. And not to forget the saltiness of the bacon. Sooooo Good!
Hallo,
Deze soep is er eentje met verschillende smaken. Een tikkeltje bitter door het witlof, zacht en romig door de room en een beetje zoet en fruitig door de appel en de curry. En niet te vergeten het zoutige van de spekjes. Heeeerlijk !
Watch my video and see how I prepare it,
- 3 stalks of Belgian endive - 3 stronken witlof
- 1 onion - 1 ui
- 1 leek white - 1 preiwit
- 2 small potatoes - 2 kleine aardappelen
- 1 apple - 1 appel
- 2 liters of chicken (or vegetable) stock - 2 liter kippen (of groenten-) bouillon
- 1 tsp of curry powder - 1 kl kerriepoeder
- 2 tbsp of parsley - 2 el peterselie
- 100 g of bacon - 100 g spekjes
- some cream - een beetje room
- pepper & salt - peper & salt
Instructions - Werkwijze
Cut the Belgian endive, the leek white, the onion, the potatoes and the apple in pieces.
Snij het witlof, de prei, de ui, de aardappelen en de appel in stukken.
Fry the onion & curry powder in some butter or oil.
Stoof de ui met het currypoeder in wat boter of olie.
Add the rest of the vegetables + apple and fry along.
Voeg de rest van de groenten + de appel toe en laat even meestoven.
Add the stock.
Voeg de bouillon toe.
Bring to the boil, reduce the heat, put on a lid and let it simmer until the endive is soft (+/- 30 minutes).
Breng aan de kook, verminder het vuur, zet een deksel op de pot en laat rustig sudderen tot het witlof zacht is (+/- 30 minuten).
Mix the soup with a hand mixer or in a blender.
Mix de soep met een handmixer of in de blender.
Bake the bacon without using any oil.
Bak de spekjes zonder vetstof.
Add to the mixed soup.
Voeg ze bij de soep.
Cut the parsley finely.
Snij de peterselie fijn.
Add to the soup.
Voeg bij de soep.
Bon appétit!
For all my recipes, click on the following link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/
PLEASE SUBSCRIBE TO MY YOUTUBE CHANNEL
Reacties
Een reactie posten