Leek mashed potatoes with chicken fried steak - Preistoemp met kippenlapjes*

Follow me on Youtube : https://www.youtube.com/channel/UC3WCWzBIANVMUE7lO96VDWg
English version in red

Hi,
Chicken fried steak (similar to country fried steak) is an American breaded cutlet dish consisting of a piece of beefsteak (tenderized cube steak) coated with seasoned flour and pan-fried. It is sometimes associated with the Southern cuisine of the United States. Despite the name, the dish contains no chicken, but is so-named because the cooking method is similar to that of fried chicken.
Chicken fried steak resembles the Austrian dish Wiener Schnitzel and the Italian-South American dish Milanesa, which is a tenderized veal or pork cutlet, coated with flour, eggs, and bread crumbs, and then fried. It is also similar to the recipe for Scottish collops.
But in this dish I really used chicken.

Hallo,
Cicken fried steak (vergelijkbaar met gebakken biefstuk ) is een Amerikaanse gepaneerde kotelet  bedekt met gekruide bloem en gebakken . Het wordt soms geassocieerd met de Zuiderse keuken van de Verenigde Staten. Ondanks de naam bevat het gerecht geen kip , maar is het zo genoemd omdat de bereidingswijze vergelijkbaar is met die van gebakken kip .
Het lijkt op het Oostenrijkse gerecht Wiener Schnitzel en het Italiaans-Zuid-Amerikaanse gerecht Milanesa , een mals stukje kalfsvlees of varkensschnitzel , bekleed met bloem, eieren en paneermeel en vervolgens gebakken. Het is ook vergelijkbaar met het recept voor Schotse collops.
Maar in dit gerechtje heb ik wel degelijk kip gebruikt.


Watch my video and see how I prepare it,
by clicking on this link :
https://www.youtube.com/watch?v=yKOt9kzX8sQ


Bon appétit !


Ingredients - Ingrediënten (2p)
  • 500 g potatoes - 500 g aardappelen
  • 2 leeks - 2 preistengels
  • 1 onion - 1 ui
  • 1/2 bottle of white beer - 1/2 flesje wit bier
  • bouquet garni (thyme and bay leaves) - kruidentuiltje
  • 300 g of chicken steak - 300 g kippenlapjes
  • 2 tbsp flour - 2 el bloem
  • 1 tsp chicken spices - 1 kl kipkruiden
  • 1 tsp kurkuma - 1 kl kurkuma
  • butter - boter
  • pepper & salt - peper en zout

Instructions - Werkwijze
Cut the onion finely and the leek in slices.
Snij de ui fijn en de prei in ringen.
Fry the onion in some butter.
Fruit de ajuin glazig in wat boter.
Add the leek and season with pepper & salt.
Voeg de prei toe, kruid met peper en zout en laat even meestoven.
Add the bouquet garni and the beer. Put on a lid and let simmer on medium heat for 15-20 min.
Voeg het kruidentuiltje en het bier toe. Zet een deksel op de pot en laat 15-20 minuten sudderen op een matig vuur.
Peel the potatoes.
Schil de aardappelen.

Cut them in equal pieces.
Snij ze in gelijke stukken.

Steam them for 18 minutes.
Stoom ze gedurende 18 minuten.

Add the boiled potatoes to the leek.
Voeg de gekookte aardappelen toe aan de prei.

Mash everything with some butter. Season with pepper & salt.
Stamp alles fijn met wat boter. Kruid met peper en zout.

Season the chicken steaks with pepper & salt.
Kruid de kip met peper en zout.
Combine the flour, chicken spices and kurkuma on a plate.
Roer de bloem, de kipkruiden en de kurkuma door elkaar op een bord.
Dredge the meat into the flour mixture.
Wentel de kippenlapjes in het mengsel.
Remove the excess of flour.
Klop de overtollige bloem eraf.
 Bake them golden brown in some butter.
 Bak ze goudbruin in wat boter.


Bon appétit!
For all my recipes, click on the following link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/

PLEASE SUBSCRIBE TO MY YOUTUBE CHANNEL

Reacties