Meatloaf with cherries - Gehaktbrood met krieken*
Follow me on Youtube : https://www.youtube.com/channel/UC3WCWzBIANVMUE7lO96VDWg
English version in red
Hi,
Today, meatloaf with cherries was on the menu. It is easy, cheap and gluten-free. A dish not only kids will like!
Hallo,
Vandaag stond er gehaktbrood met kriekjes op het menu. Het is gemakkelijk, goedkoop en glutenvrij. Een gerechtje waar je niet alleen de kindjes een plezier mee doet!
Ingredients - Ingredienten
Instructions - Werkwijze
Doe het gehakt in een kom. Voeg de ui en de peterselie toe, het ei, het paneermeel, peper, zout en nootmuskaat.
Mix well (with your hands) and taste. If needed, you can season a bit more.
Vermeng goed (met je handen) en proef. Indien nodig, voeg wat meer kruiding toe.
Melt some butter in a pan and bake the meatloaf golden brown on both sides.
Smelt wat boter in een pan en bak het vleesbrood aan beide kanten wat aan.
Transfer in a greased ovendish and put a few lumps of butter on top.
Leg het in een ingevette bakschotel en leg er een paar klontjes boter op.
Place in a pre-heated oven (190°C) and let it bake approx. 50 to 60 minutes.
Zet in een voorverwarmde oven van 190°C en laat zo'n 50 à 60 minuten bakken.
In the meantime you peel the potatoes.
Schil ondertussen de aardappelen.
Cut them in equal pieces.
Snij ze in gelijke stukken.
Steam them approx. 18 minutes and make sure they're ready together with the meat.
Stoom ze in ongeveer 18 minuten gaar. Zorg ervoor dat ze gelijktijdig met vlees klaar zijn.
Roer 1 el vanillepuddingpoeder los in het sap.
Add this to the cherries.
Voeg het bij de kriekjes.
And bring to the boil. The vanillapuddingpowder will make that the juice thickens a bit.
En breng ze aan de kook. De vanillepuddingpoeder zal er voor zorgen dat het sap wat dikker wordt.
English version in red
Hi,
Today, meatloaf with cherries was on the menu. It is easy, cheap and gluten-free. A dish not only kids will like!
Hallo,
Vandaag stond er gehaktbrood met kriekjes op het menu. Het is gemakkelijk, goedkoop en glutenvrij. Een gerechtje waar je niet alleen de kindjes een plezier mee doet!
Watch my video and see how I prepare it,
- 800 g of minced meat - 800 g gehakt
- 30 g of butter - 30 g boter
- 2 tbsp chopped parsley - 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- 500 g potatoes - 500 g aardappelen
- nutmeg - 1 snuifje geraspte nootmuskaat
- 1 egg - 1 ei
- 1/2 onion - 1/2 ui
- bread-crumbs - paneermeel
- 540 g cherries in syrop - 540 g noordkrieken op siroop (in bokaal)
- 1 tbsp vanilla pudding powder - 1 eetlepel vanillepuddingpoeder
- pepper and salt - peper en zout
Instructions - Werkwijze
Cut the onion and the parsley finely.
Snij de ui en de peterselie fijn.
Transfer the minced meat in a bowl and add the chopped onion and parsley, the egg, the breadcrumbs, pepper, salt and nutmeg.Doe het gehakt in een kom. Voeg de ui en de peterselie toe, het ei, het paneermeel, peper, zout en nootmuskaat.
Mix well (with your hands) and taste. If needed, you can season a bit more.
Vermeng goed (met je handen) en proef. Indien nodig, voeg wat meer kruiding toe.
Melt some butter in a pan and bake the meatloaf golden brown on both sides.
Smelt wat boter in een pan en bak het vleesbrood aan beide kanten wat aan.
Transfer in a greased ovendish and put a few lumps of butter on top.
Leg het in een ingevette bakschotel en leg er een paar klontjes boter op.
Place in a pre-heated oven (190°C) and let it bake approx. 50 to 60 minutes.
Zet in een voorverwarmde oven van 190°C en laat zo'n 50 à 60 minuten bakken.
In the meantime you peel the potatoes.
Schil ondertussen de aardappelen.
Cut them in equal pieces.
Snij ze in gelijke stukken.
Steam them approx. 18 minutes and make sure they're ready together with the meat.
Stoom ze in ongeveer 18 minuten gaar. Zorg ervoor dat ze gelijktijdig met vlees klaar zijn.
Pour the cherries with the juice in a pot. Keep a little bit of juice seperately.
Giet de kriekjes met het sap in een steelpannetje. Hou een klein beetje sap apart.
Stir 1 tbsp of vanilla pudding powder in the juice.Roer 1 el vanillepuddingpoeder los in het sap.
Add this to the cherries.
Voeg het bij de kriekjes.
And bring to the boil. The vanillapuddingpowder will make that the juice thickens a bit.
En breng ze aan de kook. De vanillepuddingpoeder zal er voor zorgen dat het sap wat dikker wordt.
Bon appétit!
For all my recipes, click on the following link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/
PLEASE SUBSCRIBE TO MY YOUTUBE CHANNEL
Reacties
Een reactie posten