One pan lemon salmon, roasted broccoli and potatoes - Zalm met citroen, geroosterde broccoli en patatjes*

Follow me on Youtube : https://www.youtube.com/channel/UC3WCWzBIANVMUE7lO96VDWg
English version in red

Hi,
I found a recipe with roasted chicken and asparagus. Since lately we've eaten a lot of chicken already and since now is not really the season for asparagus, I replaced the chicken by salmon and the asparagus by broccoli. I kept the same marinade. A perfect match !

Hallo,
Ik had een receptje gevonden met geroosterde kip en asperges. Aangezien we de laatste tijd al veel kip hebben gegeten en het nog niet het seizoen is van de asperges, heb ik de kip vervangen door zalm en de asperges door broccoli. De marinade is dezelfde gebleven. Een perfecte match !


Watch my video and see how I prepare it,
by clicking on this link :
https://www.youtube.com/watch?v=FrBeWQV0-Fc


Bon appétit !


Ingredients - Ingredienten (2p)

2 x salmon - 2 stukken zalm
2 lemons 1x zest- 1x sliced - 2 citroenen, 1 x zeste, 1 in schijfjes
juice of 1/2 lemon - sap van 1/2 citroen
3 cloves garlic grated - 3 teentjes look, geperst
50 ml olive oil - 50 ml olijfolie
1 Tbsps Herbes de Provence - 1 el Provençaalse kruiden
1 Tbsps Basil dried - 1 el gedroogde basilicum
1 Tbsp honey - 1 el honing
Salt/Pepper - zout en peper
400 g potatoes, unpeeled - 400 g aardappelen, ongeschild
fresh thyme - verse tijm
1 x broccoli - 1 broccoli

Instructions - Werkwijze
Take off the zest of 1 lemon. Squeeze half a lemon.
Rasp de zeste van 1 citroen. Pers het sap van 1/2 citroen.

In a small bowl combine the olive oil, grated garlic, lemon zest & juice, honey and dried herbs.
Neem een kom en meng de lijfolie, de geperste look, de zeste en het sap van de citroen, de honing en de gedroogde kruiden.

Spread the marinade over the salmon and leave to sit while you prep the potatoes.
Wentel de zalm in de marinade en laat het verder marineren terwijl je de aardappelen bereidt.

To prep the potatoes, slice them in half lengthwise and then in smaller pieces.
Snij de aardappelen overlangs door en dan in kleinere stukken.

Drizzle with olive oil and salt and pepper.
Besprenkel met wat olijfolie en kruid met peper en zout.

Spread them on a baking tray and scatter with some thyme sprigs.
Leg ze mooi verspreid op een bakplaat en schik er wat verse tijm bovenop.

Place in a pre-heated oven (190°C) for about 10 minutes.
Plaats 10 minuten in een voorverwarmde oven (190°C).

Cut the broccoli in smaller pieces and drizzle with olive oil and salt and pepper.
Snij de broccoli in kleinere stukken en besprenkel met wat olijfolie en kruid met peper en zout.

When your ten minutes is up, add the salmon  and the broccoli.
Na 10 minuten, haal de aardappelen uit de oven en leg er de zalm en de broccoli bij.

And place back in the oven for another 20 minutes.
Plaats terug in de oven voor 20 minuten.


Bon appétit!

Reacties