Vegetable stew - Groentenstoofpotje*
Follow me on Youtube : https://www.youtube.com/channel/UC3WCWzBIANVMUE7lO96VDWg
English version in red
Hallo,
Houden jullie ook zo van hartverwarmende no-nonsensegerechten, aka comfortfood, om de druilerige, kille, donkere wintermaanden door te komen?
Wij in ieder geval wel. Ik heb daarom dit lekker groentenstoofpotje klaargemaakt.
Hi,
Do you also love heart-warming no-nonsense dishes, namely comfort food, to get through the drizzly, chilly, dark winter months?
We certainly do. I have therefore prepared this tasty vegetable stew.
Cut the carrots in thicker slices and the potatoes and turnips in pieces.
Snij de prei in schijfjes.
Cut the leek in slices.
Doe de groenten samen met het kruidentuiltje en de verbrokkelde bouillon in een stoofpot.
Transfer the vegetables into a big pot, together with the thyme and bay leaves and the crumbled stock cube.
Voeg water toe, tot de ingrediënten net onder staan.
Add water.
Breng aan de kook en laat 15 min op een matig vuur sudderen (zonder deksel).
Bring to the boil and let it simmer for 15 min on a medium heat (without lid).
Snipper de spruitjes fijn, voeg ze aan de stoofpot toe en laat nog 5 min verder garen.
Slice the Brussels sprouts finely and add to the stew. Let them simmer along for another 5 min.
Verhoog indien nodig het vuur : het vocht moet bijna volledig verdampen.
Met een flinke schep mosterd erbij, smaakt het nog veel beter!
I served it with sausage and a big spoon of mustard.
English version in red
Hallo,
Houden jullie ook zo van hartverwarmende no-nonsensegerechten, aka comfortfood, om de druilerige, kille, donkere wintermaanden door te komen?
Wij in ieder geval wel. Ik heb daarom dit lekker groentenstoofpotje klaargemaakt.
Hi,
Do you also love heart-warming no-nonsense dishes, namely comfort food, to get through the drizzly, chilly, dark winter months?
We certainly do. I have therefore prepared this tasty vegetable stew.
Watch my video and see how I prepare it,
Ingrediënten - Ingredients (4p)
- 300 g wortelen - 300 g carrots
- 1 preiwit - 1 leek white
- raapjes (+/- 240 g) - turnips (+/- 240 g)
- 600 g aardappelen - 600 g potatoes
- 150 g spruitjes - 150 g Brussels sprouts
- 1 blokje kippen- (of groenten-) bouillon - 1 cube of chicken (or vegetable) stock
- 1 kruidentuiltje - thyme and bay leaves
- peper en zout - pepper and salt
- mosterd - mustard
Zo ga je te werk - Instructions
Schil de wortelen, de aardappelen en de raapjes.
Peel the carrots, the potatoes and the turnips.
Snij de wortelen schuin in dikke schijfjes en de aardappelen en de raap in stukken.Peel the carrots, the potatoes and the turnips.
Cut the carrots in thicker slices and the potatoes and turnips in pieces.
Snij de prei in schijfjes.
Cut the leek in slices.
Doe de groenten samen met het kruidentuiltje en de verbrokkelde bouillon in een stoofpot.
Transfer the vegetables into a big pot, together with the thyme and bay leaves and the crumbled stock cube.
Voeg water toe, tot de ingrediënten net onder staan.
Add water.
Breng aan de kook en laat 15 min op een matig vuur sudderen (zonder deksel).
Bring to the boil and let it simmer for 15 min on a medium heat (without lid).
Snipper de spruitjes fijn, voeg ze aan de stoofpot toe en laat nog 5 min verder garen.
Slice the Brussels sprouts finely and add to the stew. Let them simmer along for another 5 min.
Verhoog indien nodig het vuur : het vocht moet bijna volledig verdampen.
Raise the heat if necessary : the water must almost all be evaporated.
Ik heb er worst bij gebakken.Met een flinke schep mosterd erbij, smaakt het nog veel beter!
I served it with sausage and a big spoon of mustard.
Bon appétit!
For all my recipes, click on the following link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/
PLEASE SUBSCRIBE TO MY YOUTUBE CHANNEL
Reacties
Een reactie posten