Chicken soup with Chinese cabbage and curry - Kippensoep met Chinese kool en curry

Follow me on Youtube : https://www.youtube.com/channel/UC3WCWzBIANVMUE7lO96VDWg
English version in red

Hi,
You really must try this delicious chicken soup with Chinese cabbage and curry. It is a real meal soup!

Hoi,
Deze heerlijke kippensoep met Chinese kool en curry moet je zeker eens proberen. Een echte maaltijdsoep!

Watch my video and see how I prepare it,
by clicking on this link :
https://www.youtube.com/watch?v=DsLV5K0AAr4


Bon appétit !


Ingredients - Ingrediënten (1,5 liter soup)
  • 1 chicken fillet - 1 kipfilet
  • 1 onion - 1 ui
  • 2 cloves of garlic - 2 teentjes knoflook
  • 3 cubes of chicken broth - 3 bouillonblokjes
  • 1.5 liters of water - 1,5 liter water
  • 1 tablespoon curry - 1 el currypoeder
  • 3/4th Chinese cabbage - 3/4 Chinese kool
  • big hand vermicelli or mini pasta shells - handjevol kleine pasta of vermicelli
  • pepper and salt to taste - peper en zout
  • oil or butter for baking - olie of boter

Instructions - Bereiding
Pour 1,5 liter water in a pot + 3 chicken stock cubes and bring to the boil.
Doe 1,5 liter water in een pot, voeg 3 bouiloonblokjes toe en breng aan de kook.

Cut the onion in rough pieces.
Snij de ui in grove stukken.

Cut the cloves of garlic in rough pieces.
Snij de look in grove stukken.

Cut a big part of the cabbage roughly and a smaller part finely.
Snij de Chinese kool in grove stukken en snij een klein gedeelte in fijne sliertjes.

Cook the chicken fillet in the boiling chicken broth for 10 minutes.
Kook de kipfilet 10 minuutjes in de kokende bouillon.

Take the chicken out of the pot and keep the broth aside.
Haal de kipfilet uit de bouillon en hou de bouillon apart.

Fry the onion and garlic in some oil or butter for a couple of minutes.
Stoof de ui en de look een paar minuten in wat olie of boter tot ze glazig zijn.

Add the big pieces of the cabbage and let it fry for a couple of minutes.
Voed de grove stukken kool toe en laat een paar minuten meestoven.

Add 1 tbsp of curry powder and stir well.
Voeg 1 el currypoeder toe en roer goed om.

Add the chicken broth and let it cook for 20 minutes.
Giet de kippenbouillon erbij en laat 20 minuten koken.

In the meantime tear the chicken in small strips.
Ondertussen maak je de kip fijn.

After 20 minutes you can mix the soup.
Mix de soep na 20 minuten.

Add a handful of small pasta or vermicelli and let cook for 5 minutes.
Doe er een handjevol kleine pasta of vermicelli in en laat dit een 5-tal minuten koken.

Add the chicken parts to the soup.
Nu kun je de kip toevoegen.

And also add the finely sliced cabbage.
En de fijne sliertjes kool.

Let simmer for a few minutes and ready to serve.
Laat alles nog even sudderen en je kunt serveren.


Bon appétit!

Reacties