Meatballs Stroganoff - Gehaktballetjes in Stroganoff saus*

Follow me on Youtube : https://www.youtube.com/channel/UC3WCWzBIANVMUE7lO96VDWg
English version in red

Hi,
These juicy meatballs slowly cooked in a creamy Stroganoff sauce with bell peppers and mushrooms are a real delight.

Hallo,
Deze sappige gehaktballetjes die langzaam worden gegaard in een romige Stroganoff-saus met paprika en champignons zijn een waar genot.

Watch my video and see how I prepare it,
by clicking on this link :
https://www.youtube.com/watch?v=PNtZcE7bc-I


Bon appétit !


Ingredients - Ingrediënten (+/- 20 balls)

Meatballs - Gehaktballetjes
  • 500 g minced meat - 500 g gehakt
  • 45 g breadcrumbs - 45 g paneermeel
  • 2 tbsp mustard - 2 el mosterd
  • 1 tbsp paprika powder - 1 el paprikapoeder
  • 1 egg - 1 ei
  • 1 bunch of flat parsley - 1 bosje platte peterselie
  • some nutmeg - wat muskaatnoot
  • pepper and salt - peper en zout
Stroganoff sauce - Stroganoff saus
  • 2 red bell peppers - 2 rode paprika's
  • 400 g mushrooms - 400 g champignons
  • 1 big onion - 1 grote ui
  • 1 clove of garlic - 1 teentje knoflook
  • 1 tbsp paprika powder - 1 el paprikapoeder
  • 70 g tomato paste - 70 g tomatenpuree
  • 1 cube beefstock - 1 blokje rundsbouillon
  • 200 ml cream - 200 ml room
  • Worcestershire sauce - Worcester saus

Instructions - Bereiding
Cut the parsley finely.
Snij de peterselie fijn.

Put all the ingredients for the meatballs together in a bowl.
Doe alle ingrediënten voor de gehaktballetjes in een kom.

Mix everything together with your hands.
Meng goed met je handen.

Roll equal balls.
Rol balletjes.

Bake them in some butter.
Bak ze even kort aan in wat boter.

Slice the bell peppers in strips.
Snij de paprika's in repen.

Cut the mushrooms in slices.
Snij de champignons in schijfjes.

Chop the onion.
Hak de ui fijn.

Press the garlic.
Pers het knoflookteentje.

Bake the vegetables + paprika powder in the same pan for a few minutes.
Stoof alle groenten + paprikapoeder even aan in de pan van het vlees.

Add the tomato paste and bake for 1 minute.
Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.

Add the stock cube, 250 ml of water and the cream + a little bit of Worcestershire sauce and bring to the boil.
Kruimel het bouillonblokje erover, voeg 250 ml water en de room toe alsook een beetje Worcestersaus. Breng alles aan de kook.

Add the meatballs, lower the heat, put on a lid and let simmer for 10 minutes.
Doe er de gehaktballetjes bij, verlaag het vuur, zet een deksel op en laat alles ongeveer 10 minuutjes sudderen.



Bon appétit!

Reacties