Stir-fried duck with pineapple and rice - Gewokte eendenfilet met ananas en rijst*

Follow me on Youtube : https://www.youtube.com/channel/UC3WCWzBIANVMUE7lO96VDWg
English version in red
Hi,
Fan of classic dishes but prepared to give them a twist? Give your traditional favorite a fresh makeover and surprise your table companions.
The classic canard à l'orange becomes stir-fried duck with pineapple and rice.

Hoi,
Fan van klassieke gerechten maar bereid om buiten de lijntjes te kleuren? Geef je traditionele favoriet eens een frisse make-over en verras je tafelgenoten.
Eend met sinaasappelsaus wordt ....... gewokte eendenfilet met ananas en rijst.

Watch my video and see how I prepare it,
by clicking on this link :
https://www.youtube.com/watch?v=Kv3rg6_qUDc


Bon appétit !


Ingredients - Ingrediënten (2p)
  • 1 duck breast - 1 eendenborstfilet             
  • 150 g French beans - 150 g boontjes
  • 1/4 fresh pineapple - 1/4 verse ananas   
  • 125 g basmati rice - 125 g basmati rijst
  • 2 tbsp honey - 2 el honing              
  • 1/2 green bell pepper - 1/2 groene paprika
  • 1/2 red bell pepper - 1/2 rode parpika      
  • 2 spring onion - 2 lente-uitjes
  • 1 tbsp parsley - 1 el peterselie             
  • 2 cloves of garlic - 2 knoflookteentjes
  • cayenne pepper - cayenne peper           
  • sunflower oil - zonnebloemolie
  • salt - zout

Instructions - Zo ga je te werk
Cut off the edges of the French beans and cut them in half.
Verwijder de uiteinden van de boontjes en halveer ze.
Remove the seeds of the bell peppers and cut them in small cubes.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snij ze in kleine blokjes.
Cut the spring onions in rings.
Snij de lente-uitjes in ringen.
Cut the pineapple in cubes.
Snij de ananas in blokjes.
Press the garlic.
Pers de knoflook.
Cut the duck breast in slices and season with salt and cayenne pepper.
Snij de eendenborstfilet in reepjes en kruid met zout en cayennepeper.
Boil the rice.
Kook de rijst.
Stir-fry the bell peppers, the garlic and the beans in sunflower oil for 5 tot 6 minutes.
Wok de paprika's, de knoflook en de boontjes 5 à 6 minuutjes in zonnebloemolie.
Chop the parsley.
Snij de peterselie fijn.
Stir-fry the duck 5 minutes in the same pan.
Wok de eend 5 minuutjes in dezelfde pan.
Add the stir-fried vegetables again.
Voeg de gewokte groentjes terug toe.
Add the honey, parsley and pineapple and stir-fry for a couple of minutes.
Voeg de honing  toe, alsook de peterselie en de ananas en wok nog een paar minuutjes verder.

Bon appétit!

Reacties