Thai curry with chicken, vegetables and rice - Thaise curry met kip, groenten en rijst


Hi
Enjoy a super delicious Thai curry with chicken, vegetables and rice and a very tasty coconut milk sauce.

Hoi,
Geniet van een super lekkere Thaise curry met kip, groenten en rijst in een fantastische saus op basis van kokosmelk.


Watch my video and see how I prepare it,
by clicking on this link :
https://www.youtube.com/watch?v=fyQ280a9njM


Bon appƩtit !


Ingredients - Ingrediƫnten (2p)
  • 400 g boneless chicken - 400 g kipfilet
  • 1 cube chicken stock - 1 kippenbouillonblokje
  • 200 ml thick coconut milk - 200 ml dikke kokosmelk
  • 2 tbsp of olive oil - 2 el olijfolie
  • 2 tbsp green currypaste - 2 el groene curry pasta
  • 1 small Chinese cabbage (300 g) - 300 g Chinese kool of spitskool
  • 2 red onions - 2 rode uien
  • 1 clove of garlic - 1 teentje knoflook
  • 150 g soy sprouts - 150 g sojascheuten
  • 125 g rice - 125 g rijst

Instructions - Bereiding
Cut the bell pepper in small cubes.
Snij de rode paprika in kleine stukken.

Slice the cabbage in fine strips.
Snij de kool in fijne repen.

Cut the onions in small pieces.
Snij de uien in kleine stukken.

Press the garlic.
Pers de knoflook.

Cut the chicken in pieces.
Snij de kip in niet te grote stukken.

Stir-fry for 4 minutes in some olive oil.
Roerbak de kip een 4-tal minuten in olijfolie.

Add the onions, the garlic and the bell pepper and stir-fry 2 minutes.
Voeg de uien, de look en de paprika toe en roerbak 2 minuten.

In the meantime boil the rice.
Kook ondertussen de rijst.

Add the cabbage and stir-fry for another 3 minutes.
Voeg de kool toe en roerbak nog een 3-tal minuten.

Add the curry paste, the stock cube, 50 ml warm water and the coconut milk and bring to the boil.
Voeg de currypasta, het bouillonblokje, 50 ml warm water en de kokosmelk toe en breng aan de kook.

Stir in the soy sprouts at the end and serve.
Roer er de sojascheuten op het eind door en serveer met de rijst.


Bon appƩtit!

Reacties