Rosemary and garlic roast beef - Rosbief met rozemarijn en look

Follow me on Youtube : https://www.youtube.com/channel/UC3WCWzBIANVMUE7lO96VDWg
English version in red

Hi,
Rosemary and garlic roast beef, a flavorful meat dish, crusted with garlic and rosemary and roasted to perfection, plus delicious sauce, plus buttery mushrooms swimming in that sauce equals the reason why your friends will keep asking you to host dinner parties over and over again. 
For this dish I got inspired by Olivia's cuisine.

Hoi,
Rosbief geroosterd tot in de perfectie met veel knoflook en rozemarijn, plus een heerlijke saus, plus boterachtige paddenstoelen die in die saus zwemmen....een smaakvol vleesgerecht.
Voor dit gerecht werd ik geïnspireerd door de keuken van Olivia.

Watch my video and see how I prepare it,
by clicking on this link :
https://www.youtube.com/watch?v=357ruNtiHvg

Bon appétit !


INGREDIENTS 2-3 PERSONS
  • 800 g  roast beef - 800 g rosbief
  • ¼ cup chopped Fresh rosemary - 1/4 cup verse rozemarijn, gehakt
  • ¼ cup chopped garlic - 1/4 cup gehakte knoflook
  • salt and freshly ground pepper to taste - peper en zout
  • 4 tablespoons olive oil, divided - 4 el olijfolie, verdeeld
  • 4 tablespoons butter, divided - 4 el boter, verdeeld
  • 4 cups of mushrooms - 4 cups champignons
  • 1 cup of stock - 1 cup vleesbouillon
  • Belgian endive as side dish - witloof
  • Potato croquettes - aardappelkroketten

Instruction - Werkwijze
Preheat oven to 180°C.
Verwarm de oven voor op 180°C.

Mix together rosemary and garlic. Add 2 tablespoons of olive oil and stir to combine. Reserve.
Mix de rozemarijn met de look en 2 el olijfolie. Hou apart.



Slice the mushrooms.
Snij de champignons in schijfjes.
Season the meat generously with salt and pepper.
Kruid het vlees royaal met peper en zout.

In a cast iron skillet, over medium heat, heat 2 tablespoons of olive oil and, once smoking hot, sear all sides of the meat.
Verhit 2 el olijfolie in een vuurvaste pot en als het rookt, schroei alle zijden van het vlees dicht.
Remove skillet from heat. Brush the herb-garlic mixture all over the roast.
Zet de pot van het vuur en wrijf het vlees volledig in met het rozemarijn-knoflook mengsel.

Bring the roast, in the cast iron skillet, to the preheated oven and cook for about 25 minutes. 
Doe het vlees terug in de pot en plaats 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Let it rest in foil for at least 10 minutes before serving.
Laat het vlees ten minsten 10 minuten rusten in aluminiumfolie.

While the roast is resting, sauté the mushrooms as well as the Belgian endive over medium heat with 2 tablespoons butter for 5 minutes. Season with salt and pepper.
Terwijl het vlees rust, kun je de champignons en het witloof stoven in wat boter. Kruid met peper en zout.



Bring the skillet to the stovetop. Add stock to the pan and deglaze the pan, scraping all the bits from the bottom. Allow to simmer until thick.
Zet de pot van het vlees terug op het vuur en deglaceer met de bouillon. Laat het wat sudderen.

Add the mushrooms to the sauce. 
Voeg de champignons toe.

Stir in the remaining 2 tablespoons of butter and stir until the sauce is silky. 
Voeg de resterende 2 el boter toe en roer tot de saus begint te glanzen.

Then, place the roast back in the cast iron with the sauce and spoon some of the sauce over the roast.
Plaats het vlees terug in de kom en lepel er wat saus over. Klaar om aan te snijden.

Bon appétit!

Reacties