Vegetable skewers with herbed mashed potatoes and grilled turkey escalopes - Groentenspiesje met kruidenpuree en gegrild kalkoenlapje
Follow me on Youtube : https://www.youtube.com/channel/UC3WCWzBIANVMUE7lO96VDWg
English version in red
Hi,
With these vegetable skewers I have brought the summer feeling inside. The nicely marinated vegetable skewers tasted as if they had been cooked on the BBQ.
Hallo,
Met deze groentenspiesjes heb ik even het zomergevoel in huis gebracht. De lekker gemarineerde groentespiesjes smaakten alsof ze waren klaargemaakt op de BBQ.
Ingredients for 2 persons - Ingrediënten voor 2 personen
Instructions - Werkwijze
When using wooden skewers, put them in water for 30 minutes.
Als je houten prikkers gebruikt, leg ze dan eerst even 30 minuten in water tegen het verbranden.
Mix the dried herbs, pepper and salt and the olive oil together.
Meng de gedroogde kruiden met de olijfolie.
Cut the zucchini and egg plant in slices and the bell pepper in bigger pieces.
Snij de courgette en de aubergine in schijven en de rode paprika in stukken. Laat de champignons volledig.
Put the vegetables on the skewers.
Rijg de groenten aan de spiesjes.
Brush the marinade all over them.
Verdeel er de marinade over.
Put them in a preheated oven (180°C) for about 25 minutes.
Zet ze ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven (180°C).
Finely chop the parsley, the chives and the tarragon.
Snij de peterselie, de bieslook en de dragon fijn.
Mash the boiled potatoes with some butter and milk.
Pureer de gekookte aardappelen met wat boter en wat melk.
Add the fresh, chopped herbs.
Voeg de versgesneden kruiden toe.
Mix everything well and season with pepper and salt.
Vermeng alles goed en kruid bij met peper en zout.
Season the turkey escalopes with some pepper and salt.
Kruid de kalkoenlapjes met peper en zout.
Bake them in a grill pan in some olive oil (3-4 min on each side).
Bak ze in een grillpan in wat olijfolie (zo'n 3 à 4 minuten op elke zijde).
English version in red
Hi,
With these vegetable skewers I have brought the summer feeling inside. The nicely marinated vegetable skewers tasted as if they had been cooked on the BBQ.
Hallo,
Met deze groentenspiesjes heb ik even het zomergevoel in huis gebracht. De lekker gemarineerde groentespiesjes smaakten alsof ze waren klaargemaakt op de BBQ.
Watch my video and see how I prepare it,
- 1/2 red bell pepper - 1/2 rode paprika
- 1/2 zucchini - 1/2 courgette
- 1/2 egg plant - 1/2 aubergine
- 8 mushrooms - 8 champignons
- 1 tsp dried paprika powder - 1 kl paprikapoeder
- 1 tsp dried oregano - 1 kl gedroogde oregano
- 1 tsp dried basil - 1 kl gedroogde basilicum
- 1 tsp dried rosemary - 1 kl gedroogde rozemarijn
- 5 tbsp olive oil - 2 el olijfolie
- 500 g potatoes - 500 g aardappelen
- 2 tbsp fresh chives - 2 el verse bieslook
- 2 tbsp fresh parsley - 2 el verse peterselie
- 2 tbsp fresh tarragon - 2 el verde dragon
- butter - boter
- milk - melk
- 2 turkey escalopes - 2 kalkoenlapjes
- pepper & salt - peper en zout
Instructions - Werkwijze
When using wooden skewers, put them in water for 30 minutes.
Als je houten prikkers gebruikt, leg ze dan eerst even 30 minuten in water tegen het verbranden.
Mix the dried herbs, pepper and salt and the olive oil together.
Meng de gedroogde kruiden met de olijfolie.
Cut the zucchini and egg plant in slices and the bell pepper in bigger pieces.
Snij de courgette en de aubergine in schijven en de rode paprika in stukken. Laat de champignons volledig.
Put the vegetables on the skewers.
Rijg de groenten aan de spiesjes.
Brush the marinade all over them.
Verdeel er de marinade over.
Put them in a preheated oven (180°C) for about 25 minutes.
Zet ze ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven (180°C).
Finely chop the parsley, the chives and the tarragon.
Snij de peterselie, de bieslook en de dragon fijn.
Mash the boiled potatoes with some butter and milk.
Pureer de gekookte aardappelen met wat boter en wat melk.
Add the fresh, chopped herbs.
Voeg de versgesneden kruiden toe.
Mix everything well and season with pepper and salt.
Vermeng alles goed en kruid bij met peper en zout.
Season the turkey escalopes with some pepper and salt.
Kruid de kalkoenlapjes met peper en zout.
Bake them in a grill pan in some olive oil (3-4 min on each side).
Bak ze in een grillpan in wat olijfolie (zo'n 3 à 4 minuten op elke zijde).
Bon appétit!
For all my recipes, click on the following link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/
PLEASE SUBSCRIBE TO MY YOUTUBE CHANNEL
Reacties
Een reactie posten