Delicious curry with chicken and apple - Curryschotel met kip en appel
Follow me on Youtube : https://www.youtube.com/channel/UC3WCWzBIANVMUE7lO96VDWg
English version in red
Hi
Have you tried the delicious combination of chicken, curry and apple? Well, this is your chance! I made a delicious chicken dish with a soft curry sauce and fresh cubes of apple and red peppers. The coconut milk provides a delicious sauce. A surprise for big and small! (inspired by 15GRAM).
Hoi
Heb je de zalige combinatie van kip, curry en appel al geprobeerd? Wel, dit is je kans! We maken een heerlijke kip met zachte curryschotel met frisse blokjes appel en rode paprika in. De kokosmelk zorgt voor een heerlijk sausje. Een verrassing voor groot en klein! (geïnspireerd door 15GRAM)
INGREDIENTS
PREPARATION
Boil the rice: boil 150 milliliters of slightly salted water per person and add the rice. Put a lid on the pot and turn the heat down. Let it boil gently for 10-13 minutes until all the water has been absorbed and the rice is cooked. Stir the rice with a fork.
Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
Bring 100 ml of water per person to the boil and dissolve the chicken broth.
Breng per persoon 100 milliliter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op.
Press the garlic. Peel the apple and cut into cubes. Cut the red pepper into fine strips. Cut the spring onion into rings, keeping the white and green parts separate.
Pers de knoflook. Schil de appel en snij in blokjes. Snij de rode paprika in fijne reepjes. Snij de lente-ui in schuine ringetjes, hou het witte en groene gedeelte gescheiden.
Cut the chicken into cubes, season with salt and pepper and swirl the cubes through the corn starch.
Snij de kip in blokjes, kruid met peper en zout en wentel de blokjes door het maïszetmeel.
Heat half of the peanut oil in a large non-stick pan or wok and fry the chicken cubes golden brown in 5 minutes. Remove them from the pan and keep warm in foil.
Verhit de helft van de arachideolie in een grote antikleefpan of wok en bak de kippenblokjes mooi goudbruin in 5 minuten. Schep ze uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
Heat the rest of the peanut oil in the pan and add the white of the spring onion and garlic. Fry 2 minutes.
Verhit de rest van de arachideolie in de pan en voeg het wit van de lente-ui en knoflook toe. Stoof glazig in 2 minuten.
Then add the pepper strips, apple cubes and the curry powder. Stir-fry for 5 minutes and then add the chicken broth and coconut milk. Bring to the boil and simmer for 5 minutes.
Voeg dan de paprikareepjes, appelblokjes en het currypoeder toe. Roerbak voor 5 minuten en schenk er dan de kippenbouillon en kokosmelk bij. Breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen.
Now add the chicken cubes and continue simmering for another 5 minutes.
Serve the rice with the curry with chicken and finish with the green spring onions.
Voeg nu de kippenblokjes toe en laat nog 5 minuten verdergaren. Serveer de rijst met de curry met kip en werk af met de lente-uitjes.
English version in red
Hi
Have you tried the delicious combination of chicken, curry and apple? Well, this is your chance! I made a delicious chicken dish with a soft curry sauce and fresh cubes of apple and red peppers. The coconut milk provides a delicious sauce. A surprise for big and small! (inspired by 15GRAM).
Hoi
Heb je de zalige combinatie van kip, curry en appel al geprobeerd? Wel, dit is je kans! We maken een heerlijke kip met zachte curryschotel met frisse blokjes appel en rode paprika in. De kokosmelk zorgt voor een heerlijk sausje. Een verrassing voor groot en klein! (geïnspireerd door 15GRAM)
Watch my video and see how I prepare it,
- 150 g of jasmine rice
- ½ chicken stock cube
- 1 clove of garlic
- 1 apple
- 1 red pepper
- 2 spring onions
- 2 chicken fillet
- 2 tsp curry powder
- 250 ml of coconut milk
- 2 tbsp peanut oil
- 2 tbsp corn starch
- pepper and salt
- 150 g jasmijnrijst
- ½ kippenbouillonblokje
- 1 teentje knoflook
- 1 appel
- 1 rode paprika
- 2 lente-uitjes
- 2 kipfilet
- 2 kl currypoeder
- 250 ml kokosmelk
- 2 el arachideolie
- 2 el maïszetmeel
- peper en zout
PREPARATION
Boil the rice: boil 150 milliliters of slightly salted water per person and add the rice. Put a lid on the pot and turn the heat down. Let it boil gently for 10-13 minutes until all the water has been absorbed and the rice is cooked. Stir the rice with a fork.
Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
Bring 100 ml of water per person to the boil and dissolve the chicken broth.
Breng per persoon 100 milliliter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op.
Press the garlic. Peel the apple and cut into cubes. Cut the red pepper into fine strips. Cut the spring onion into rings, keeping the white and green parts separate.
Pers de knoflook. Schil de appel en snij in blokjes. Snij de rode paprika in fijne reepjes. Snij de lente-ui in schuine ringetjes, hou het witte en groene gedeelte gescheiden.
Cut the chicken into cubes, season with salt and pepper and swirl the cubes through the corn starch.
Snij de kip in blokjes, kruid met peper en zout en wentel de blokjes door het maïszetmeel.
Heat half of the peanut oil in a large non-stick pan or wok and fry the chicken cubes golden brown in 5 minutes. Remove them from the pan and keep warm in foil.
Verhit de helft van de arachideolie in een grote antikleefpan of wok en bak de kippenblokjes mooi goudbruin in 5 minuten. Schep ze uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
Heat the rest of the peanut oil in the pan and add the white of the spring onion and garlic. Fry 2 minutes.
Verhit de rest van de arachideolie in de pan en voeg het wit van de lente-ui en knoflook toe. Stoof glazig in 2 minuten.
Then add the pepper strips, apple cubes and the curry powder. Stir-fry for 5 minutes and then add the chicken broth and coconut milk. Bring to the boil and simmer for 5 minutes.
Voeg dan de paprikareepjes, appelblokjes en het currypoeder toe. Roerbak voor 5 minuten en schenk er dan de kippenbouillon en kokosmelk bij. Breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen.
Now add the chicken cubes and continue simmering for another 5 minutes.
Serve the rice with the curry with chicken and finish with the green spring onions.
Voeg nu de kippenblokjes toe en laat nog 5 minuten verdergaren. Serveer de rijst met de curry met kip en werk af met de lente-uitjes.
Bon appétit !
For all my recipes, click on the following link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/
PLEASE SUBSCRIBE TO MY YOUTUBE CHANNEL
Reacties
Een reactie posten