Gezond ontbijtje met havermout en banaan

Follow my blog with Bloglovin
English version in red
Goeiemiddag,

Start de dag met een lekker en gezond ontbijtje. Deze morgen heb ik gekozen voor havermout.
Havermout wordt bereid uit de graansoort haver, uiteraard. Havermout verbrandt langzaam en de vezels absoberen veel water waardoor je langer vol zit. Je lichaam wordt langdurig van energie voorzien en je grijpt minder snel naar snoep of koekjes. Havermout is heerlijk als ontbijt en je kunt er de hele ochtend mee doorkomen.

Je kunt je havermoutontbijtje uiteraard samenstellen naar keuze. Je kunt eens afwisselen door er ander fruit door te mengen, noten, verschillende zaden, enz...

Ik heb voor banaan gekozen.

Good afternoon,
Start the day with a nice and healthy breakfast. This morning I chose oatmeal.
Oatmeal is prepared of the grain of oats, of course. Oatmeal burns slowly and the fibers absorb much water, giving you a saturated feeling much longer. Your body gets energy for a long time, and you don't get the feeling that easily to eat candy or cookies. Oatmeal is just a delicious breakfast.
You can of course make your oatmeal breakfast of your choice. You can alternate by mixing other fruits, nuts, different seeds, etc ...
I opted for banana.


Dit zijn de ingrediƫnten (1 persoon) - these are the ingredients (1 p):
100 ml melk - 100 ml of milk
4 soeplepels havervlokken - 4 tbsp of oatmeal
1 banaan in stukjes - 1 banana in pieces
Honing - honey
Chocoladedruppels - chocolate drops
Lijnzaad - linseed
Zonnebloempitten - sunflower seeds
Zo ga je te werk - preparation:

Giet 100 ml melk in een steelpan en voeg er 4 eetlepels havervlokken bij. Breng aan de kook en zet onmiddellijk van het vuur. Laat 4 minuten wellen onder deksel.

Snij ondertussen de banaan in stukjes.

Na 4 minuten doe je de gewelde havervlokken in een kommetje. Voeg alle ingrediƫnten toe. De hoeveelheden zijn uiteraard naar keuze. Volgens je eigen smaak.

Pour 100 ml of milk into a saucepan and add 4 tablespoons of oat flakes. Bring to the boil and immediately turn off the heat. Leave off the heat underneath the lid for 4 minutes.
Cut the banana into pieces.
After 4 minutes, put the oak flakes in a bowl. Add all ingredients. The amounts you can choose yourself. According to your own taste.


Bon appƩtit!













 















Reacties