Overheerlijk vispannetje met pommes duchesse - delicious fish dish with pommes duchesse

Follow my blog with Bloglovin
English version in red
Goeieavond,

Vorige week al eens een vispannetje gemaakt, maar deze keer maakte ik een andere versie. Een overheerlijk en rijkelijk gerecht, dit vispannetje met tal van vissoorten en daarbij sjieke pommes duchesse. Eéntje om je vingers en duimen af te likken!

Good evening,
Last week I already made a fish dish, but this time I made another version. A delicious and rich dish,  with a variety of fish and chic pommes duchesse. One to make yourself!


Dit  zijn de ingrediënten (voor 2 personen) - these are the ingredients (2 p):
  • 200 g zalmfilet, in gelijke stukken - 200g salmon, in equal pieces
  • 200 g pangasiusfilets (of kabeljauw), in gelijke stukken - 200 codfish, in equal pieces
  • 40 g grijze garnalen, gepeld - 40g shrimps, pealed
  • 100 g champignons, in kwartjes - 100g mushrooms, in quarters
  • 1 preiwit, in fijne repen - 1 leek (white part) finely chopped
  • 500 g aardappel, geschild en in stukken - 500g potatoes, pealed and sliced
  • 30 g bloem - 30g flower
  • 2 eierdooiers - 2 egg yolks
  • 30 g kaas, geraspt - 30g grated cheese
  • 100 ml room - 100 ml cream
  • 40 ml melk - 40 ml milk
  • 300 ml visfond- 30 ml fish fumet
  • 40 ml witte wijn - 40 ml white wine
  • 30 g boter - 30g butter
  • snufje nootmuskaat - some nutmeg
  • peper en zout - pepper and salt
Zo ga je te werk - preparation:

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Preheat the oven to 200 ° C.

Kook of stoom de aardappelen gaar in gezouten water.
Boil or steam the potatoes in salted water.
Giet af en draai ze door de passe-vite of stamp ze fijn met de pureestamper. Kruid bij met nootmuskaat, peper en zout. Roer de eierdooiers onder de puree tot ze helemaal zijn opgenomen. In deze puree gaat geen boter of melk omdat je puree dan te slap wordt om er torentjes van te spuiten. Schep de puree over in een spuitzak. Ik gebruik wegwerpspuitzakken. Echt gemakkelijk. Spuit op een bakplaat met bakpapier of in een Pyrex schotel kleine torentjes tot de puree op is.


Make mashed potatoes. Season with nutmeg, pepper and salt. Stir the egg yolks under the mashed potatoes. In this puree there is no butter or milk because your puree will not be firm enough to use in a spray bag. Transfer the puree into a spray bag. I use disposable spray bags. Really handy. Spray small turrets on a baking sheet covered with baking paper or in a Pyrex dish.

Kook de zalm en pangasius (kabeljauw) halfgaar (1 minuutje is voldoende) in de visfond. Schep ze uit de fond en hou even opzij. Laat de fond even verder inkoken (2 à 3 minuten).

Cook the salmon and codfish 1 minute in the fish fumet. Take them out and keep aside. Allow the fumet to cook a little longer (2 to 3 minutes).
Doe 30 gram boter in de pan en laat het samen met de bloem smelten tot een roux. Roer met de klopper en laat het een beetje droogbakken totdat je een koekjesgeur krijgt. Zo krijg je de bloemsmaak uit de saus.
Put 30 grams of butter in the pan and melt it together with the flour to a roux. Stir and let it dry slightly until you get a biscuit flavor. So you get out the flower flavor.
Giet de ingekookte visfond over de roux en meng goed. Neem van het vuur. Schrik niet want het resultaat is redelijk dik maar daar gaat straks nog vloeistof bij.
Pour the boiled fish fumet over the roux and mix well. Take off the fire. Do not be scared because the result is quite thick, we will use more fluid later on.
Stoof de prei en champignons aan in wat boter.  Kruid met p&z.
Cook the leek and mushrooms in some butter. Season with pepper & salt.
Doe deze bij de visfond. Schenk hierbij ook de witte wijn, room en melk. Laat tot de helft inkoken. Kruid met peper en zout. Je krijgt een iets dikkere saus omdat ook de prei en de champignons erbij zijn. Ik heb er nog een klein beetje melk aan toegevoegd.
Pour this in the thick fish fumet. Add also the white wine, cream and milk. Let it cook a bit. Season with salt and pepper. You get a slightly thicker sauce because the leek and mushrooms are also included. I added a little more milk.
Haal de saus van het vuur en roer er de garnalen onder.
Remove the sauce from the fire and stir the shrimps underneath.
Leg de visblokjes in een ruime ovenschaal of verdeel over individuele schaaltjes (zoals ik heb gedaan).
Place the fish cubes in a large oven dish or divide over individual dishes (as I did).
Schenk er de saus over. Strooi hierop de gemalen kaas en zet 20 minuten in de oven. Zet er na 10 minuten ook de aardappeltorentjes bij.
Pour the sauce on top of it. Sprinkle the grated cheese and put in the oven for 20 minutes. Add the potatoes after 10 minutes.

Bon appétit!
 

Reacties