Kervelsoep - Chervil soup

Follow my blog with Bloglovin
English version in red
Hallo,
Vandaag maakte ik een kervelsoepje, afgewerkt met een beetje room.

Hi,
Today I prepared a delicious chervil soup with a little cream.


Watch my video and see how I prepare it,
by clicking on this link :
https://www.youtube.com/watch?v=8W98TWUf5V8

Bon appƩtit !


IngrediĆ«nten - Ingredients  (1 liter soep/soup):
  • 100 gram verse kervel - 100 grams of fresh chervil
  • 1 prei - 1 leek
  • 1 aardappel - 1 potato
  • 30 gram boter - 30 grams of butter
  • 1 liter kippen- (of groenten) bouillon - 1 liter of chicken (vegetable) stock
  • peper en zout - pepper and salt
Voor de afwerking - Finishing touch:
  • room - cream
  • kervelplukjes - some chervil
Zo ga je te werk (English version below)
Reinig de prei en snij in stukken. Schil de aardappel en snij in blokjes. De aardappel zorgt voor de binding door het zetmeel. Normaal gezien doe ik altijd ajuin in mijn soepen maar bij deze bewust niet omdat de soep dan echt wel veel meer naar kervel smaakt.
Stoof de prei aan in de boter en voeg de aardappel en de bouillon toe. Het is altijd beter om de groenten eerst even aan te stoven omdat de smaken dan meer vrij komen. Ik gebruik 2 bouillonblokjes op 1 liter water.
Dek af en laat 15 minuten koken op een gematigd vuur.

Snij de bos kervel even grof door met een mes, voeg ze bij de soep en laat 2 minuten meekoken zonder deksel.
Mix de soep en voeg p&z naar smaak toe. Ik voeg enkel peper toe want de bouillonblokjes hebben al redelijk wat zout. Mocht je de soep nog wat te dik vinden kun je er altijd nog een beetje water aan toevoegen.

Serveer.

Instructions
Rinse the leek and chop it. Peel the potato and cut into cubes. The potato is for the binding of the soup. Normally I always use onion in my soup, but not this time because I really want the taste of the chervil.

Fry the leek in the butter and add the potato cubes and stock. It is always better to fry the vegetables a bit, because this gives more flavour to your soup. I use 2 stock cubes for 1 liter of water.

Cover with the lid and let it simmer  for about 15 minutes on a medium heat.

Cut the chervil coarsely with a knife, add them to the soup and let it simmer along for 2 minutes without a lid.

Mix the soup and add pepper (and salt) to taste. I only add pepper because the stock cubes have quite some salt. 

Serve.

Bon appƩtit!

For all my recipes, click on the following link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/

Reacties