Champignonsoep met kruidenkaas - Mushroom soup with herb cheese

Follow my blog with Bloglovin
English version in red
Goeieavond,

Moederdag vandaag. Een dag waar alle moeders in de bloemetjes worden gezet, ook ik. Voor de moeders die er niet meer zijn... Jullie zijn er altijd bij in het hart van jullie kinderen en zeker vandaag wordt er nog eens extra aan jullie gedacht.

Moederdag of niet, ook vandaag heb ik weer heel wat lekkers op tafel getoverd want mijn dochter en haar vriend kwamen op bezoek.

Ik ben gestart met een romige champignonsoep (zonder room), daarna groentencurry met kokos en kikkererwten en als afsluiter Maria's delicatessendessertje.

Laten we beginnen met de soep. Ik heb een groentenbouillon gemaakt omdat mijn dochter vegetarisch is. Maar je kunt er ook een kip bij doen en dan heb je vers gemaakte kippenbouillon. Uiteraard kun je ook werken met bouillonblokjes.

Good evening,
Mother's Day today. A day that we celebrate all mothers.
Mother's day or not, also today I've cooked some nice things because my daughter and her boyfriend came to visit me.
I started with a creamy mushroom soup (without cream), then vegetable curry with coconut and chickpeas and as a finishing touch 'Maria's delicatessen' dessert.
Let's start with the soup. I've made a vegetable broth because my daughter is vegetarian. But you can also add a chicken and then you have freshly made chicken broth. Of course you can also work with broth blocks.


Dit zijn de ingrediƫnten - These are the ingredients:
  • 1 liter water - 1 liter of water
  • 1/2 prei - 1/2 leek
  • 1 tak selder - 1 branch of celery
  • 1 wortel - 1 carrot
  • 1 ajuin - 1 onion
  • peper - pepper
  • zout - salt
  • tijm en laurier - thyme and bayleaf
Afwerking van de soep - Finetuning of the soup:
  • 25 gram boter - 25 grams of butter
  • 25 gram bloem - 25 grams of flour
  • 300 gram champignons - 300 grams of mushrooms
  • 60 gram kruidenkaas - 60 grams of herb cheese
  • bieslook - chives
Zo ga je te werk - Instructions:

Groentenbouillon - vegetable broth

Snij de groenten in grove stukken.
Cut the vegetables into pieces.
Doe ze in 1 liter koud water samen met peper, zout, tijm en laurier en breng aan de kook. Laat even trekken en zeef de bouillon.

Put them in 1 liter of cold water with pepper, salt, thyme and bay leaves and let it come to the boil. Let it boil for a while on medium heat and sieve the broth.
Afwerking - finetuning

Snij voor de afwerking ongeveer de helft van de champignons in schijfjes.
Cut about half of the mushrooms into slices.
Stoof ze in een weinig vetstof.
Bake them in a little butter.
Maak een roux van 25 gram boter en 25 gram bloem. Laat even bakken totdat je een koekjesgeur krijgt. Dat zorgt ervoor dat de bloemsmaak verdwijnt.

Make a roux of 25 grams of butter and 25 grams of flour. Let it bake for a while until you get a cookie flavor to make disappear the flour flavor.
Leng aan met de gezeefde bouillon en de overige champignons.
Add the sifted broth and the other mushrooms.
Laat even doorkoken en mix de soep.
Werk de soep verder af met de kruidenkaas, de fingesneden bieslook en de gebakken champignons.
Kruid met peper en zout.

Let it boil for a little while and mix the soup.
Finetune the soup with the herb cheese, the finely chopped chives and the baked mushrooms.
Season with salt and pepper.


Bon appƩtit!







Reacties