Rumsteak met versgemaakte bearnaisesaus, verse frietjes en sla - Rumsteak with homemade bearnaise sauce, fresh fries and lettuce

Follow my blog with Bloglovin
English version in red
Goeieavond,

Niets beter dan een sappige steak met bearnaisesaus. Ik heb ze deze keer eens zelf gemaakt. Een echte aanrader. Serveer er verse frietjes bij en een fris slaatje. Succes verzekerd!

Good evening,
Nothing better than a juicy steak with bearnaise sauce. I wanted to make the sauce myself this time. Highly recommended. Serve with fresh fries and a fresh salad. Success assured!

Dit zijn de ingrediƫnten - These are the ingredients:
  • 2 rumsteaks - 2 rumsteaks
  • versgesneden frietjes - fresh fries
  • rucola - rucola
  • tomaat - tomato
  • olie en wittewijnazijn - olive oil and white wine vinegar
  • peper en zout - pepper and salt
Voor de bearnaisesaus - For the bearnaise sauce:
  • 2 eigelen - 2 egg yaulks
  • 5 soeplepels witte wijn - 5 tbsp white wine
  • 3 soeplepels wittewijnazijn - 3 tbsp white wine vinegar
  • 3 soeplepels verse dragon - 3 tbsp fresh tarragon
  • 1 fijngesnipperde sjalot - 1 finely chopped shallot
  • 150 g boter in kleine stukjes - 150 grams of butter in small pieces
  • peper en zout - pepper and salt

Zo ga je te werk - Instructions:

Snij de sjalot en de dragon zeer fijn.
Finely chop the shallot and the tarragon.

Doe de witte wijn en wijnazijn in een pannetje.
Voeg er 4 soeplepels water aan toe, 2 soeplepels fijngesneden dragon, het gesnipperd sjalotje en peper en zout.

Put the white wine and wine vinegar in a saucepan.
Add 4 tablespoons of water, 2 tablespoons of tarragon, the shallot and pepper and salt.


Laat op een zacht vuurtje 5 Ć  10 minuten inkoken.
Haal van het vuur en laat afkoelen.

Let it boil on a gentle heat 5 to 10 minutes.
Remove from the heat and allow to cool down.


Voeg de 2 eigelen toe en klop stevig glad met een klopper.
Zet terug op een zeer zacht vuur zonder te stoppen met roeren zodat het begint te dikken (af en toe eens van het vuur en weer op het vuur en goed blijven kloppen zodat je geen omelet krijgt).

Add the 2 egg yaulks and stir firmly.
Put back on a very gentle fire and keep on stirring in order to let it thicken.

Als de saus ingedikt is, haal van het vuur en voeg er geleidelijk aan de stukjes boter bij en blijf goed kloppen

When the sauce is thicker, remove from the heat and add the pieces of butter one by one and keep on stirring. 

Als de boter volledig is opgenomen, proef eens en kruid eventueel bij met peper en zout. Voeg als laatste de rest van de fijngesneden dragon toe.

When the butter is fully absorbed, taste the sauce and season with pepper and salt if necessary. Finally add the rest of the finely chopped tarragon.
Bak de steaks, laat ze even rusten in aluminiumfolie.
Bake the steaks, let them rest for a while in aluminum foil.
Bak de frietjes en serveer samen met de steak en het slaatje.
Bake the fries and serve with the steak and the salad.

Bon appƩtit!











Reacties