Ham en kaas pastaschotel - Ham and cheese pasta dish

Follow my blog with Bloglovin
English version in red
Goeiemiddag,

Heb je even niet veel tijd om te koken maar heb je toch zin in echt comfy food, dan denk ik dat deze eenvoudige pastaschotel je
wel zal kunnen bekoren.

Good afternoon,
If you don't have much time to cook, but if you're really dying for comfy food then I think this simple pasta dish will be something you will really like.

Dit zijn de ingrediƫnten - these are the ingredients (2p):
  • 1 el boter - 1 tbsp of  butter
  • 150 gram fijn gesneden ajuin - 150g diced yellow onion
  • 100 gram hamblokjes - 100g ham cubes
  • 200 ml kippenbouillon - 200 ml chicken broth
  • zout en peper - salt and pepper
  • 120 gram pasta - 120g pasta
  • 75 gram erwtjes uit de diepvries - 75g baby peas, frozen
  • 100 ml room - 100 ml heavy cream
  • 150 gram gemalen kaas - 150g grated cheese

Zo ga je te werk - instructions

Smelt de boter in een grote pan op een middelmatige hitte. Voeg de gesneden ajuin toe en stoof tot de ajuin glazig is.

Melt butter in a large pan over medium heat. Add diced onion and cook until onion is translucent.
Voeg de hamblokjes toe. Stoof al roerend ongeveer 5 minuten.

 Add ham. Cook and stir about 5 minutes.
Voeg de kippenbouillon en pasta toe. Kruid met zout en peper. Roer alles door elkaar en breng het mengsel aan de kook. Zet er een deksel op en zet uw vuur wat lager. Laat 15 koken of tot de pasta gaar is. Verwijder het deksel. Roer er nu de erwten en room door. 

Add chicken broth and pasta. Season with salt and pepper. Stir to combine and let the mixture come to a boil. Cover with lid, then reduce heat to low. Simmer 15 minutes or until the pasta is tender. Remove lid; stir in peas and cream.
Neem de pan van het vuur en roer de helft van de kaas eronder. Giet het mengsel over in een ovenschotel en strooi er de resterende kaas gelijkmatig over. Plaats onder de grill totdat de kaas gesmolten is en een mooi bruin korstje heeft. 

Remove from the heat and stir in half of the cheese. Sprinkle remaining cheese evenly over the top. Put the mixture in an oven plate and place under the broiler until the cheese is melted. (Watch closely the entire time so you don't burn it!)

Bon appƩtit!

Reacties