Kip Tikka Masala - Chicken Tikka Masala
Follow my blog with Bloglovin
Kip Tikki Masala is een heel populair Indiaas gerecht. Ik heb het zelf nog nooit gegeten, laat staan ooit al klaargemaakt. Als je dit recept probeert, garandeer ik je dat je niet teleurgesteld zult zijn. Integendeel, het zal zeker nog eens op tafel komen. Hou je niet van kip, dan kun je ook lamsvlees gebruiken.
Good evening,
Chicken Tikki Masala is a very popular Indian dish. I have never eaten it myself, let alone ever prepared. If you try this recipe, I guarantee you will not be disappointed. On the contrary, you'll make it again. If you do not like chicken, you can also use lamb.
Dit zijn de ingrediƫnten - These are the ingredients (2p)
Rasp de knoflook en gember in een kom. Verwijder de zaadjes uit de pepertjes en hak ze zo fijn mogelijk en meng ze met de gember en knoflook.
Grate the garlic and ginger into a bowl. Remove the seeds from the peppers and chop them as fine as possible and add them to the ginger and garlic.
Verhit een flinke scheut van de olie in een pan en doe de mosterdzaadjes erbij.
Wanneer ze beginnen te ploppen, mogen ze samen met de paprikapoeder, komijn, gemalen koriander en 1 eetlepel van de garam masala bij het knoflook-en gembermengsel.
Pour some olive oil into a pan on a medium heat and add the mustard seeds.
When they start to pop, you can add them to the garlic and ginger mix together with the paprika powder, cumin, dry coriander and 1 tablespoon of garam masala.
Doe de helft van dit mengsel in een kom, roer de yoghurt erdoor en doe de stukken kip erbij. Hussel alles goed door elkaar en laat de kip een halfuur marineren.
Put half of this mixture into a bowl, stir the yogurt in it and add the pieces of chicken. Mix well by using your hands and let the chicken marinate for half an hour.
Snipper de ui fijn.
Chop the onion in fine pieces.
Laat de boter smelten in de pan van de mosterdzaadjes en laat hierin de gesneden ui en de andere helft van het kruidenmengsel 10 min. op een laag vuur bakken, zonder bruin te laten worden - als het goed is, begint het al heerlijk te ruiken!
Allow the butter to melt into the same pan of the mustard seeds and add the sliced onion and the other half of the herb mix. Let it bake for a little while on a low heat for +/- 10 minutes. Now it already starts to smell delicious!
Doe de tomatenpuree en de gemalen noten erbij en giet 250 ml water met wat zout in de pan. Roer alles goed door en laat het een paar min. zachtjes pruttelen tot hij iets dikker is geworden. Zet hem even opzij.
Add the tomato puree and chopped nuts and pour 250 ml of water with some salt in the pan. Stir well and let it simmer for a few minutes until it has become thicker. Put him aside.
Bak de stukken gemarineerde kip door en door gaar.
Bake the pieces of marinated chicken until they are ready.
Doe de saus bij de kip, voeg de room en de resterende 1/2 lepel garam masala erbij. Proef de saus en breng hem zonodig op smaak.
Add the sauce to the chicken, also add the cream and the remaining 1/2 spoon garam masala. Taste the sauce and season if necessary.
Schep in mooie kommetjes, bestrooi met de gehakte koriander en besprenkel met het citroensap. Serveer met bamatirijst.
Transfer into nice bowls, add some chopped fresh coriander on top and sprinkle with lemon juice. Serve with bamati rice.
English version in red
Goeieavond,Kip Tikki Masala is een heel populair Indiaas gerecht. Ik heb het zelf nog nooit gegeten, laat staan ooit al klaargemaakt. Als je dit recept probeert, garandeer ik je dat je niet teleurgesteld zult zijn. Integendeel, het zal zeker nog eens op tafel komen. Hou je niet van kip, dan kun je ook lamsvlees gebruiken.
Good evening,
Chicken Tikki Masala is a very popular Indian dish. I have never eaten it myself, let alone ever prepared. If you try this recipe, I guarantee you will not be disappointed. On the contrary, you'll make it again. If you do not like chicken, you can also use lamb.
Dit zijn de ingrediƫnten - These are the ingredients (2p)
- 3 tenen knoflook, gepeld - 3 cloves of garlic, peeled
- stuk verse gemberwortel van 3 1/2cm, geschild - piece of fresh ginger root of 3,5 cm, peeled
- 1 of 2 verse rode chilipepers, zonder zaadjes - 1 or 2 fresh red chilipeppers, remove seeds
- olijfolie - olive oil
- 1/2 eetlepel mosterdzaad - 1/2 tbsp of mustard seed
- 1/2 eetlepel paprikapoeder - 1/2 tbsp of paprika powder
- 1 theelepel gemalen komijn - 1 tsp of dry cumin
- 1 theelepel gemalen koriander - 1 tsp of dry coriander
- 1.5 eetlepels garam masala - 1,5 tbsp of garam masala
- 100 ml yoghurt - 100 ml yogurt
- 2 middelgrote kipfilets, in grote stukken gesneden - 2 chicken fillets cut into pieces
- 1 eetlepel boter - 1 tbsp of butter
- 1 middelgrote ui, fijn gesneden - 1 medium onion, finely chopped
- 1 eetlepel tomatenpuree - tbsp of tomato puree
- handje gemalen cashewnoten of amandelen - 1 handful of crushed cashew nuts or almonds
- zout - salt
- 1/2 dl slagroom - 1/2 dl cream
- handvol verse koriander, gehakt - fresh coriander, chopped
- het sap van 1 limoen of citroen - juice of 1 lime or lemon
Rasp de knoflook en gember in een kom. Verwijder de zaadjes uit de pepertjes en hak ze zo fijn mogelijk en meng ze met de gember en knoflook.
Grate the garlic and ginger into a bowl. Remove the seeds from the peppers and chop them as fine as possible and add them to the ginger and garlic.
Verhit een flinke scheut van de olie in een pan en doe de mosterdzaadjes erbij.
Wanneer ze beginnen te ploppen, mogen ze samen met de paprikapoeder, komijn, gemalen koriander en 1 eetlepel van de garam masala bij het knoflook-en gembermengsel.
Pour some olive oil into a pan on a medium heat and add the mustard seeds.
When they start to pop, you can add them to the garlic and ginger mix together with the paprika powder, cumin, dry coriander and 1 tablespoon of garam masala.
Doe de helft van dit mengsel in een kom, roer de yoghurt erdoor en doe de stukken kip erbij. Hussel alles goed door elkaar en laat de kip een halfuur marineren.
Put half of this mixture into a bowl, stir the yogurt in it and add the pieces of chicken. Mix well by using your hands and let the chicken marinate for half an hour.
Snipper de ui fijn.
Chop the onion in fine pieces.
Laat de boter smelten in de pan van de mosterdzaadjes en laat hierin de gesneden ui en de andere helft van het kruidenmengsel 10 min. op een laag vuur bakken, zonder bruin te laten worden - als het goed is, begint het al heerlijk te ruiken!
Allow the butter to melt into the same pan of the mustard seeds and add the sliced onion and the other half of the herb mix. Let it bake for a little while on a low heat for +/- 10 minutes. Now it already starts to smell delicious!
Doe de tomatenpuree en de gemalen noten erbij en giet 250 ml water met wat zout in de pan. Roer alles goed door en laat het een paar min. zachtjes pruttelen tot hij iets dikker is geworden. Zet hem even opzij.
Add the tomato puree and chopped nuts and pour 250 ml of water with some salt in the pan. Stir well and let it simmer for a few minutes until it has become thicker. Put him aside.
(sorry, vergeten een foto te nemen - sorry, forget to take a picture)
Bak de stukken gemarineerde kip door en door gaar.
Bake the pieces of marinated chicken until they are ready.
Doe de saus bij de kip, voeg de room en de resterende 1/2 lepel garam masala erbij. Proef de saus en breng hem zonodig op smaak.
Add the sauce to the chicken, also add the cream and the remaining 1/2 spoon garam masala. Taste the sauce and season if necessary.
Schep in mooie kommetjes, bestrooi met de gehakte koriander en besprenkel met het citroensap. Serveer met bamatirijst.
Transfer into nice bowls, add some chopped fresh coriander on top and sprinkle with lemon juice. Serve with bamati rice.
Bon appƩtit!
Reacties
Een reactie posten