Broodpudding met peperkoek - Bread pudding with gingerbread

Follow my blog with Bloglovin
English version in red

Goeieavond,

Heb je oud brood, dan kun je die aan de kippen voeren, maar je kunt er ook broodpudding van maken. Ontzettend lekker en simpel!

Good evening,
If you have old bread, you can feed it to the chickens, but you can also make bread pudding. Amazingly tasty and simple!

Dit zijn de ingrediƫnten - These are the ingredients
  • 6 dl melk - 6 dl of milk
  • 3 sneetjes peperkoek - 3 slices of gingerbread
  • 150 g donkerbruine suiker - 150 grams of brown sugar
  • 400 g oud brood - 400 grams of old bread 
  • 1 theelepel kaneelpoeder - 1 tsp of cinnemon
  • 175 g rozijnen - 175 grams of raisins
  • 3 eieren - 3 eggs
  • 3 el bloem - 3 tbsp of flour
Zo ga je te werk - Instructions

Snijd het brood en de peperkoek in stukjes en doe er de rozijnen bij.
Cut the bread and the gingerbread into pieces and add the raisins.
Laat de melk koken met de suiker.
Let the milk boil with the sugar.
Giet de melk op het brood en de peperkoek. Plet alles fijn met een vork of stamper.
Pour the milk on the bread and the gingerbread. Paste everything with a fork or pestle.
Voeg er de eieren, de bloem, kaneelpoeder en een snuifje zout bij. Ik heb er ook enkele druppels rum extract ingedaan. Roer goed om en doe alles in een ingevette vorm.
Add the eggs, flour, cinnamon powder and a pinch of salt. I have also added some drops of rum extract. Stir well and do everything in a greased oven dish.

Laat gedurende 1 uur bakken in een oven van 180 °C.
Haal de broodpudding uit de oven en laat afkoelen. Haal vervolgens de broodpudding uit zijn vorm.
Cook for 1 hour in a 180 ° C oven.
Remove the bread pudding out of the oven and allow to cool down. Then take the bread pudding out of its shape.

Bon appƩtit!















Reacties

  1. ik vond een heerlijk lekker dessert voor s'morgens als bij de koffie of bij vier uurtje of als tussen doortje

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten