Steak met pepersaus, witlof en aardappelen - Steak with pepper sauce, Belgian endive and potatoes
Follow my blog with Bloglovin
English version in red
Goeieavond,
Vanavond een simpele steak met pepersaus, gekookte aardappelen en rauw witlof met mayonaise.
Ik voelde me niet zo lekker vandaag en heb de pepersaus niet zelf gemaakt. Maar deze kun je bvb zo maken (https://www.youtube.com/watch?v=ekgE1F-JsyE). Er bestaan uiteraard varianten van.
Good evening,
Tonight I made a simple steak with pepper sauce, boiled potatoes and raw Belgian endive with mayonnaise.
I did not feel that well today and did not make the pepper sauce myself. But you can make it like this (https://www.youtube.com/watch?v=ekgE1F-JsyE).
Dit zijn de ingrediƫnten - These are the ingredients (2 p)
English version in red
Goeieavond,
Vanavond een simpele steak met pepersaus, gekookte aardappelen en rauw witlof met mayonaise.
Ik voelde me niet zo lekker vandaag en heb de pepersaus niet zelf gemaakt. Maar deze kun je bvb zo maken (https://www.youtube.com/watch?v=ekgE1F-JsyE). Er bestaan uiteraard varianten van.
Good evening,
Tonight I made a simple steak with pepper sauce, boiled potatoes and raw Belgian endive with mayonnaise.
I did not feel that well today and did not make the pepper sauce myself. But you can make it like this (https://www.youtube.com/watch?v=ekgE1F-JsyE).
Dit zijn de ingrediƫnten - These are the ingredients (2 p)
- 2 steaks - 2 steaks
- 1 of 2 stronken witlof - 1 of 2 stumps of Belgian endive
- mayonaise - mayonaise
- 400 gram aardappelen - 400 grams of potatoes
- peper, zout en muskaatnoot - pepper, salt and nutmeg
Zo ga je te werk - Instructions
Schil de aardappelen, snij ze in gelijke stukken, bestrooi met wat zout en stoom ze gaar.
Peel the potatoes, cut them into equal pieces, season with some salt and steam them.
Snij het witlof in fijne reepjes en vermeng met wat mayonnaise.
Cut the Belgian endive into fine strips and mix with some mayonnaise.
Haal de steak een uurtje op voorhand uit de frigo zodat die op kamertemperatuur is. Kruid met peper, zout en muskaatnoot en bak in hete boter tot de voor u gewenste cuisson. Laat nog even een paar minuten rusten in folie.
Take the steak out of the fridge an hour before you're going to bake it. It has to be at room temperature. Season with pepper, salt and nutmeg and bake in hot butter until the desired cuisson. Leave a few minutes in foil.
Verwarm de pepersaus en dien op.
Heat the pepper sauce and serve.
Bon appƩtit!
Reacties
Een reactie posten