Genieten in de Ardennen - Relaxing in my own country

English version in red

Hallo,

Na 2 maanden hard labeur (schilderwerken en tuinierwerken) hebben we onszelf eens verwend met een 2-daags tripje naar onze eigenste Ardennen. Het weer was prachtig, de B&B was super, de uitstapjes waren zalig en het eten was lekker.

Het landgoed, le Tapis Rouge, waar we verbleven, in Commenster (telt maar 60 bewoners) Vielsalm is een karakteristieke kasteelhoeve anno 1896 met ommuurde binnentuin omgebouwd tot een luxe verblijfplaats met luxe kamers en in iedere suite een privé infraroodsauna met licht/kleurentherapie. Je slaapt er op koninklijke bedden, o.a. Hastens & Auping en je kunt er heel lekker eten.

Na een flinke wandeling in de bossen, hebben we ons klaargemaakt om te gaan dineren in de B&B.

Hi,

After 2 months of hard work (painting and gardening) we went for a 2-day trip to our own Belgian Ardennes. The weather was beautiful, the B & B was superb, the excursions were blissful and the food was tasty.

The estate, Le Tapis Rouge, where we stayed, in Commenster (only 60 inhabitants) Vielsalm is a characteristic castle farm from 1896 with a walled courtyard converted into a luxury residence with luxurious rooms and a private infrared sauna with light / color therapy. We slept on royal beds, including Hastens & Auping and the food was outstanding.

After a nice walk in the woods, we prepared for dinner at the B & B.



We kregen eerst een hapje. Het was een gazpacho en een paté op basis van myrtilles of blauwe bosbes. Vielsalm noemt zich "la capitale des myrtilles" vanwege de grote aanwezigheid van bosbessen in de bosrijke omgeving, en vanwege de bosbessenfeesten.

We started with an appetizer. It was a gazpacho and a paté based on myrtilles or blueberry. Vielsalm is called "la capitale des myrtilles" because of the large presence of blueberries in the wooded area, and because of the blueberry feasts.



Daarna waren het gebakken scampi op de grill met een honing mosterd sausje en gekarameliseerde spekjes.
Then we got grilled scampi with a honey mustard sauce and caramelized bacon.

Het hoofdgerecht bestond uit een op de grill gebakken côte à l'os met verse pepersaus, verse bearnaisesaus en verse frietjes. Daarbij kregen we een frisse salade.
The main course was a roast beef cote à l'os with fresh pepper sauce, fresh bearnaise sauce and fresh fries. In addition, we got a fresh salad.

En als dessert was er moelleux met rode vruchten en een koffie.
And for dessert there was moelleux with red fruit and a coffee.

Ons buikje rond gegeten, gingen we naar onze kamer en kropen een half uurtje in de infraroodcabine die in onze slaapkamer stond. Daarna een theetje op ons terras in een stilte die ik al lang niet meer heb gehoord. Je kon een motje horen vliegen en in de verte hoorde je een koe loeien.
With a full stomach, we went to our room for a half hour session in the infrared cabin that was in our bedroom. After that, we sat on our terrace with a nice cup of tea in a silence that I have not heard before for a long time. You could hear a bird fly and in the distance you heard a cow mooing.

's Morgens werden we verwend met een super ontbijt.
In the morning we were spoiled with a superb breakfast.










Als dat niet genieten is!
Life is great!


Voor al mijn recepten, klik op volgende link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/
For all my recipes, click on the following link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/


Reacties