Kip bruschetta met Italiaanse kruiden - Italian herb bruschetta chicken

English version in red

Hallo,

Kip bruschetta met Italiaanse kruiden is precies zoals de traditionele, knapperige broodversie, maar in plaats van brood gebruiken we kip ingewreven met gehakt knoflook en gekruid met Italiaanse kruiden voor een lichtere maaltijd in minuten! Afgewerkt met balsamico glazuur en wat Parmezaan schilfers voor een extra smaaktoets.

Hi
Italian Herb Bruschetta Chicken is exactly like the traditional crusty bread version, but instead of bread, we use chicken rubbed with minced garlic and seasoned with Italian herbs for a lighter meal in minutes! Drizzled with balsamic glaze for an extra punch of flavour.

Dit zijn de ingrediënten - Ingredients (2p)


Voor de kip - For The Chicken:
  • 2 kipfilets, horizontaal in de helft gesneden - 2 large boneless , skinless, chicken breasts, halved horizontally to make 4 fillets
  • 3 kl Italiaanse kruiden - 3 teaspoons Italian seasoning*
  • 2 kl geperste knoflook - 2 teaspoons minced garlic
  • zout - salt to taste
  • 1 el olijfolie (om in te bakken) - 1 tablespoon of olive oil (for cooking)
Voor de topping - For The Topping:
  • 4 roma tomaten, fijn gesneden - 4 roma tomatoes , finely chopped
  • 1/4 rode ui, fijngesneden + 2 teentjes knoflook, geperst - 1/4 of a red onion , finely chopped + 2 cloves finely chopped garlic
  • 4 el verse basilicum, in stukjes gescheurd - 4 tablespoons shredded fresh basil
  • 2 el olijfolie - 2 tablespoons olive oil
  • zout - salt to taste
  • wat Parmezaanse schilfers - some freshly shaved parmesan cheese
Balsamico glazuur - Balsamic Glaze
  • 120 ml balsamico azijn - 120 ml balsamic vinegar
  • 2 kl bruine suiker - 2 teaspoons brown sugar 
* Als u geen Italiaans kruiden hebt, gebruik dan Italiaanse gedroogde kruiden. Of vermeng 1 theelepel gedroogde oregano, 1 theelepel gedroogde basilicum, en 1 theelepel gedroogde peterselie.
*If you don't have Italian seasoning, use Italian dried herbs. Or combine 1 teaspoon dried oregano, 1 teaspoon dried basil, and 1 teaspoon dried parsley together.

Zo ga je te werk - Instructions

Kruid de kip met Italiaans kruiden, knoflook en zout.
Season chicken with Italian seasoning, garlic and salt. 
Verhit olie in een pan en bak de kippenfilets op een middelmatig vuur tot beide kanten mooi bruin zijn en de kip doorbakken is (ongeveer 6 minuten aan elke kant). Verwijder uit de pan en zet even opzij onder aluminiumfolie.
Heat oil in a grill pan or skillet, and sear chicken breasts over medium-high heat until browned on both sides and cooked through (about 6 minutes each side). Remove from pan; set aside and allow to rest.
Doe de tomaten, rode ui, basilicum en olijfolie samen in een kom. Kruid met zout.
Combine the tomatoes, red onion, basil, olive oil in a bowl. Season with salt. 

Voor de Balsamico Glazuur (bereid dit als de kip bakt):
Doe de suiker en de azijn in een kleine pan op een hoog vuur en breng aan de kook. Verminder uw vuur naar een lagere stand; Laat het 5-8 minuten sudderen of tot het mengsel verdikt is en tot een glazuur wordt gereduceerd.
For The Balsamic Glaze:
(If making from scratch, prepare while chicken is cooking.) Combine sugar and vinegar in a small saucepan over high heat and bring to the boil. Reduce heat to low; allow to simmer for 5-8 minutes or until mixture has thickened and reduced to a glaze. 
Beleg elke kippenfilet met het tomaatmengsel en parmezaanse kaas.
Top each chicken breast with the tomato mixture and parmesan cheese.

Serveer met balsamico glazuur.
Serve immediately with balsamic glaze.

Bon appétit!

Ik was verstrooid en ben de Parmezaanse kaas EN de balsamico glazuur vergeten.
Zo zou het er eigenlijk moeten uitzien.
I forgot the parmesan cheese and the balsamic glaze.
Actually my dish should look like this.

Voor al mijn recepten, klik op volgende link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/
For all my recipes, click on the following link : https://dominiqueskekitchen.blogspot.be/



Reacties