Griekse ovenschotel met kip en aardappelen - Greek ovendish with chicken and potatoes

English version in red


Hallo,

Ik had nog wat voorgekookte aardappelschijfjes over en maakte een heerlijke Griekse ovenschotel met kip en aardappelen.

Hi,
I had some pre-cooked potato slices left and made a delicious Greek oven dish with chicken and potatoes.



Dit zijn de ingrediënten - Ingredients (2-3 p)
  • 40 g zongedroogde tomaten in olie - 40 g sun-dried tomatoes, in oil
  • 300 g voorgekookte aardappelschijfjes - 300 g pre-cooked potato slices
  • 500 g kippenboutfilets - 500 g chicken drum fillets
  • 3 teentjes knoflook, geperst - 3 cloves of garlic, squeezed
  • 1 eetlepel verse rozemarijn, gehakt - 1 tbsp fresh rosemary, chopped
  • 3 eetlepels olijfolie - 3 tbsp olive oil
  • peper en zout - pepper and salt
  • 4 takjes verse tijm - 4 sprigs of fresh thyme
  • 90 g fetakaas - 90 g feta cheese
  • 300 g cocktailtomaatjes - 300 g cocktail tomatoes
Zo ga je te werk - Instructions

Snij de zongedroogde tomaten en de kippenboutfilets in stukjes.
Cut the sun-dried tomatoes and chicken fillets into pieces.
Pers de knoflook en meng met de rozemarijn en olie. Breng goed op smaak met zout en peper. 
Squeeze the garlic and mix with the rosemary and oil. Season well with salt and pepper.
Voeg de gedroogde tomaten, tijm, aardappelen en kip toe en roer goed door.
Add the dried tomatoes, thyme, potatoes and chicken and stir well.
Vul een ovenschaal (20cm x 25cm) met de mix van ingrediënten, zet in het midden van de op 180° C voorverwarmde oven en bak 45 minuten. 
Fill an oven dish (20cm x 25cm) with the mix of ingredients, put in the middle of the 180 ° C preheated oven and bake for 45 minutes.
Snij de feta in blokjes en halveer de cocktailtomaatjes. Verdeel ze na een baktijd van 30 minuten over het gerecht en bak vervolgens nog zo’n 15 minuten.
Cut the feta into cubes and halve the cocktail tomatoes. Divide them after a 30-minute baking time and then bake for another 15 minutes.


Bon appétit!



Reacties